Da navijanje zapamte za Kairat 1Milan Borjan foto: Srđan Stevanovic Starsport

Utakmicama drugog kola Radnički- Spartak u Kragujevcu i Voždovac – Proleter u Beogradu nastavljeno je takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije.

Derbi se igra u nedelju u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Partizan (21.00), dok šampion Crvena zvezda u subotu (21.00) na svom stadionu igra protiv Mladosti iz Lučana.

Meč između Novog Pazara i Čukaričkog je odložen zbog obaveza tima sa Banovog Brda u Ligi konferencija, a termin u kojem će se ova tima sastati biće naknadno određen.

Duel protiv Mladosti fudbalerima Crvene zvezde stiže između dva nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Kairata.

Očekuje se da trener Dejan Stanković utakmicu počne u kombinovanom sastavu i da odmori neke od glavnih igrača, pre svih Kataija, Ivanića, Dragovića, Bena, Krstičića i Sanogoa.

Šansu će, gotovo sigurno, dobiti Falko, koji je u prva dva ovosezonska meča ulazio u igru sa klupe i Dioni, kome bi duel sa Lučancima mogao da posluži za podizanje forme.

Takođe, očekuje se povratak Delora Kange, dok bi priliku u veznom redu mogli da dobiju Nikolić, Njegoš Petrović, pa i mladi Petar Stanić.

Najavljujući susret sa Lučancima kapiten crveno-belih Milan Borjan više pažnje je poklonio revanš meču protiv kazahstanskog šampiona, nego onome što njegov tim očekuje u subotu.

– Poljuljani smo posle poraza u Kazahstanu i ne bežimo od odgovornosti. Bila je teška utakmica, Kairat je dobra ekipa i na kraju se meč završio pozitivno po njih, ali čekamo revanš u kom sam siguran da ćemo biti bolji nego juče. Dešavalo se i ranijih godina da „sporije“ krenemo, pa uhvatimo zalet. Nažalost, u revanšu nećemo igrati pred publikom, i baš zato nam treba podrška svih zvezdaša u subotu. Uželeli smo se igre pred punim stadionom- rekao je Borjan i dodao da bi nakon remija sa Vojvodinom i poraza u Kazahstanu duel sa timom iz Lučana moga da predstavlja prvi korak u novoj pobedničkoj seriji.

– Verujem u sebe i saigrače. Kažem, svesni smo da utakmica protiv Kairata nije bila kako treba, ali uverevam da to nije prava slika našeg tima i da možemo bolje od toga, što smo pokazali i u prethodnim sezonama, a pogotovo u prošloj. Želimo da protiv Mladosti započnemo novi pobednički niz, i upravo zato nam treba podrška svih Delija. Da napunimo stadion protiv Mladosti, da nam te slike ostanu u glavi za Kairat i da budemo što bolji. Zajedno smo jači.

U derbi kola između Vojvodine i Partizana obe ekipe ulaze posle dobrih rezultata na početku sezone.

Novosađani su najpre u prvom kolu Superlige osvojili bod na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogradu, da bi potom u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija u Litvaniji pobedili Panevežis (1:0).

Crno-beli su domaće prvenstvo započeli ubedljivim trijumfom nad Proleterom (4:0), a u evropskom takmičinju startovali su pobedom nad Dunajskom Stredom (1:0).

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević smatra da njegov tim duel sa Partizanom dočekuje posle napornog meča sa Crvenom zvezdom i iscrpljujućeg putovanja u Litvaniju, ali očekuje da njegovi igrači dokažu da rezultati na početku sezone nisu slučajni.

– Nije lako da posle duela sa Crvenom zvezdom imamo gostovanje u Litvaniji, dug put kući i odmah utakmicu sa Partizanom. Ipak, očekujem da ponovimo karakter i timski duh i da nastavimo da napredujemo. Ostalo je božija volja – izjavio je Đorđević.

Superliga 2. kolo

Petak

Radnički 1923 – Spartak

Voždovac – Proleter

Subota

Radnički (N) – Napredak   18.55

Crvena zvezda – Mladost 21.00

Nedelja

Metalac – TSC          18.55

Vojvodina – Partizan         21.00

Ponedeljak

Kolubara – Radnik  19.00

Novi Pazar – Čukarički       odloženo

Tabela: Partizan 3, Napredak 3, TSC 3, Čukarički 3, Radnički 1923 3, Radnički (N) 1, Spartak 1, Crvena zvezda 1, Metalac 1, Radnik 1, Vojvodina 1, Voždovac 0, Mladost 0, Novi Pazar 0, Kolubara 0, Proleter 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari