Dačić: Tiranija politike nad Đokovićem, nije on došao u Australiju kao slepi putnik 1Foto: Milica Vučković/FoNet

Predsednik Narodne skupštine i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas da je u slučaju deportacije Novaka Đokovića iz Australije „došlo do dominacije političke volje, odnosno političkih odluka nad pravnim regulativama i sportom“.

„Novak nije sam došao u Australiju, dobio je vizu, nije nametao svoju volju. Tako se ne odnosi prema čoveku, a kamoli prema svetskom gigantu kakav je on. On je i nosilac diplomatskog pasoša, koju su australijski domaćini morali da imaju u vidu“, rekao je  Dačić za TV Pink navodeći da je Novak moralni pobednik.

Dačić je naveo da niko ne osporava pravo Australije da bez obrazloženja nekoga ne pusti u zemlju, međutim, to se, kako je rekao, dešava sa sitnim lopovima, lovokradicama, kriminalcima, političkim disidentima, a nikada se nije desilo da se ovo priredi jednom sportisti.

„Principijalno gledano, ovo je poraz prava, poraz ljudskih prava, pred jednom tiranijom politike. Videli ste i Kapetan Dragan je rekao da kada je sud doneo za njega odluku, da je ministar posle doneo drugu odluku“, istakao je Dačić.

Kako je naveo, „ovo je sramota za australijsku državu, nije Novak došao tu kao slepi putnik, on je čovek dobio vizu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari