Bela Crkva je od 18. do 20. juna peti put bila domaćin Medijskih igara na vodi. Manifestacija, koju je organizovala agencija Altra uz pomoć turističke organizacije opštine i pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, imala je za cilj da privuče što veći broj redakcija različitih medija.

Na poziv se odazvalo 16 redakcija koje je predstavljalo oko 50 učesnika. Među njima bili su i gosti iz Rumunije (Temišvar) i Crne Gore (Podgorica) tako da su igre imale status internacionalnih. Takmičenja su održana na dva najpoznatija i najbolje uređena jezera (Gradsko i Vračevgajsko). Discipline su bile rekreativne i zabavne, ali trebalo je veštine i kondicije da se ostvare najbolji rezultati.

Ukupni pobednik bio je tim Radio-televizije Pink iz Podgorice, drugo mesto pripalo je ekipi Radija S, a trećeplasirana je bila ekipa Blica. Diplomu za najorganizovaniju ekipu dobila je televizija Europa nova iz Temišvara, a za najveseliju družinu ekipe dnevnih novina Danas i Blic. Medijski par su Ivana i Dušan iz portala Manifestacije.com, a titulom medijskog lica okitila se novinarka Politike Mirjana Nikolić.

Opšti utisak učesnika i domaćina je da su igre bile uspešne iako su vremenski uslovi bili nepovoljni. Namera organizatora u potpunosti je ostvarena, a to je da se svi prisutni lepo druže i zabave, a ujedno i „svojim okom“ snime, zabeleže i prezentuju turističku ponudu Bele Crkve. Manifestaciju su pomogli objekti u kojima su bili smešteni učesnici: Turistički kompleks Raffaelo, vile Emilija, Mima i Besi (više detalja na www.belacrkvasmestaj.org), Bondcom green energy – Beograd, Tipšin suveniri – Beograd, AM Produkt – Vršac, kao i nekoliko radnji i trgovina iz Bele Crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari