Danci kažnjavaju greške 1Foto: STARSPORT

Mladi tim Spartaka na sve načine je pokušavao da „zaskoči“ iskusniji i realno kvalitetniji Brondbi, ali na kraju je samo „hrabro“ poginuo protiv Danaca (0:2) i porazom na domaćem terenu gotovo izvesno završio najbolju evropsku sezonu u istoriji kluba iz Subotice.

– Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, iako smo nastupali u okrnjenom sastavu, bez važnih igrača. Propustili smo prilike koje smo imali, a danski tim je od onih što rutinski kažnjava greške protivnika. Puno smo hteli od ovog meča a ništa uspeli, ali ne mogu ne biti ponosan na momke. Dali su poslednji atom snage. Pohvale zaslužuje i Brondbi, zbog lepršave igre, tj nekarakterističnog stila za fudbal u Danskoj – objektivan je trener našeg predstavnika Vladimir Gaćinović.

I pomalo zabrinut za Spartakov učinak u Superligi, gde su „golubovi“ uzeli samo tri boda od mogućih devet, a u nedelju ih na „Rajku Mitiću“ čeka šampionska Crvena zvezda.

– Nadam se da će povređeni igrači biti spremni za ovo gostovanje, jer mislim da smo malo zapostavili domaće prvenstvo – kaže strateg tima, koji se zbog radova na svom stadionu mesecima potuca po tuđim terenima i kuburi s povredama startera, a ima nesreću da na generalnoj probi za drugi duel sa Brondbijem (narednog četvrtka) ima posla sa braniocem titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari