Spartak želi novo čudo 1Foto: STARSPORT

Šta god da napravi na večerašnjem početku bitke za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope sa Brondbijem, Spartak iz Subotice imaće čime da se ponosi na kraju ovog leta, jer je plasman u pretposlednje kolo najveći podvig u istoriji kluba sa severa Srbije.

Međutim, „golubovi“ žele dalje – preko Danaca u predvorje UEFA takmičenja, ako bude moguće i u neku od grupa.

– Klupska politika je da se u ovom momentu sav akcenat stavi na Evropu. Svesni smo da će mečevi sa danskim timom biti daleko teži od dosadašnjih, jer se radi o najboljoj ekipi te zemlje. Dok sam radio u Suduvi imao sam priliku da se uverim u snagu njihovog klupskog fudbala, kada su Litvanci igrali sa Mitjelandom. Neguju agresivnu igru, što sam video i u nedavnom meču Brondbija i Partizanovog rivala Nordsjelanda. Bili su nadmoćniji u svim mogućim elementima. Poštujem i njihov jak presing, ali znam da imaju nedostatke, kao i svaka ekipa. Naš zadatak je da sve njihove slabosti pretvorimo u našu prednost – kaže Vladimir Gaćinović, čiji su izabranici u prošlom kolu došli glave slavnoj Sparti iz Praga.

Trenutne planove „golubova“ remete odlazak Savkovića, kao i povrede Kerkeza i Ćalasana, ali i činjenica da se zbog renoviranja svog stadiona potucaju od nemila do nedraga. U prvenstvu su domaćini u Kuli, u Evropi su do sada gostili rivale u Novom Sadu, a večeras će to učiniti u Beogradu.

– Nije jednostavno i lako ići od stadiona do stadiona, bez masovne podrške naših navijača, iako klub svaki put organizuje putovanje zainteresovanima. Nadam se da ćemo na Zvezdinom „Rajku Mitiću“ imati vetar u leđa i od lokalnih ljubitelja fudbala. Mislim da je Spartak dostojnim reprezentovanjem srpskog fudbala to zaslužio – apeluje iskusni stručnjak, tri dana posle teškog poraza u prvenstvu od superligaškog novajlije Proletera (0:4), kada su šansu dobili momci iz omladinske postave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari