Danilović: Novi Sad pravi domaćin 1Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije 2. jula će se u okviru trećeg „prozora“ u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini u Novom Sadu sastati sa Nemačkom (20.00), dok tri dana ranije gostuju Gruziji.

Predsednik KSS Predrag Danilović istakao je da je Novosađanima poveren izuzetno važan meč.

„Mišljenja sam da stvari ne treba da budu centralizovane, već da razni događaji treba da budu i u drugim gradovima, ne samo u Beogradu. Znamo da u Vojvodini odlično rade, da su ovde dobri uslovi. Na ovaj način možemo da učinimo da Novi Sad opet postane veliki košarkaški grad, kakav je bio dugi niz godina. Pamtim još iz vremena kada sam igrao u SFRJ, Novi Sad je uvek bio fenomenalan domaćin. Siguran sam da će biti i sada“, rekao je prvi čovek srpske košarke.

Danilović je dodao da nije čudno što se gradovi bore oko organizacije ovakvih utakmica.

„Svi imaju veliku korist od organizacije ovakvih takmičenja. Zato se u Savezu i borimo da imamo i više takvih stvari. Sledeće godine je i žensko Evropsko prvenstvo, jedna grupa je u Zrenjaninu, druga u Nišu, finale u Beogradu. Pozivam sve da dođu da bodre i seniore, i kadete. Neće biti razočarani. Družićemo se više ovog leta“.

Utakmica između Srbije i Nemačke biće presudna za prvo mesto u grupi, naši košarkaši poraženi su u prvom meču 79:74.

Ulaznice, po ceni od 300, 450, 500 i 600 dinara, mogu da se nabave na na svim prodajnim mestima Iventima, kao i u dvorani SPENS i putem onlajn prodaje preko sajta Iventima.

Pored ovog kvalifikacionog meča Novi Sad će biti i domaćin Evropskog kadetskog prvenstva, koje je na programu od 10. do 18. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari