Danilović: Pešić je najbolje rešenje 1Foto: EPA-EFE/DAVID AGUILAR

Neposredno nakon što se Košarkaški savez Srbije i formalno razišao sa Igorom Kokoškovim, Predrag Danilović, predsednik KSS-a, potvrdio je ranija pisanja da će uskoro započeti pregovore sa Svetislavom Pešićem koji je primarno rešenje za novog selektora „orlova“.

Bilo je faktički jasno, odmah nakon poraza od Italije u finalu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, da je Danilović izgubio poverenje u Kokoškova.

Dokaz tome bila je i činjenica da nikakvi razgovori niti analize sa decenijskim NBA trenerom nisu vođeni u Sazonovoj 83 nakon poraza od „azura“.

Nejasno je samo zašto su Danilović i njegovi saradnici čekali maltene tri meseca da javnosti saopšte ono što je bilo toliko očigledno, tek, odmah nakon formalnog rastanka sa Kokoškovim, Danilović je poručio da je Svetislav Pešić, uprkos tome da je u 72. godini života, najbolji kandidata za mesto novog selektora Srbije.

“ Tokom ove nedelje počećemo pregovore sa Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje. Uložićemo maksimalne napore da postignemo dogovor sa gospodinom Pešićem, koji je našoj košarci u prošlosti već doneo istorijske uspehe i trofeje. Iskreno, nadam se pozitivnom ishodu, a o rezultatima tih pregovora javnost ćemo obavestiti u najskorije vreme“, poručio je Danilović u izjavi za Tanjug.

Svetislav Pešić je poslednjih godinu dana odmarao nakon što se rastao sa Barselonom u kojoj je proveo dve sezone.

U prebogatoj trenerskoj karijeri osvojio je faktički sve dostupne trofeje kao selektor SR Jugoslavije i Nemačke, ali i klupski Barselone, Albe, Valensije, Bajerna i u dva mandata, Crvene zvezde. Na svetskoj trenerskoj mapi etablirao još kao selektor omladinske reprezentacije SFRJ koja je u Bormiju postala prvak sveta 1987. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari