Danska igrom protiv Švajcarske obradovala Piksija, zvižduci za Hojlunda i saigrače 1EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Vrlo loš utisak, u remiju sa Švajcarskom bez golova, ostavili su rivali Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ako je Engleska apsolutni favorit u grupi na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prema projekcijama Srbija i Danska trebalo bi da se bore za drugo mesto (uz svo poštovanje prema Sloveniji).

Skandinavci nesporno imaju veoma kvalitetnu reprezentaciju, gro igrača nastupa u ligama petice, međutim večerašnjim nastupom protiv Švajcarske potvrđene su sumnje da kao tim još uvek nisu dostigli visok nivo uigranosti.

Pre samo tri godine, Danci su igrali u polufinalu kontinentalnog šampionata i uprkos tome što su brojni igrači i danas reprezentativci, utisak je da su puleni selektora Kaspera Hjulmanda još uvek daleko od željene forme.

U večerašnjem susretu sa Švajcarskom videlo se da oskudevaju u organizaciji igre, traženju adekvatnih rešenja u pozicionim napadima, odnosno da sam posed ne umeju da pretvore u konkretnije prilike.

Zbog svega prikazanog ispraćeni su zvižducima na prepunom Parken stadionu.

Za 90 minuta domaćin je uputio samo jedan udarac u okvir gola i to nakon slobodnog udarca.

Rasmus Hojlund, skupo plaćeni napadač Mančester junajteda, gotovo da se nije video čitavu utakmicu. Imao je samo jedan konkretniji pokušaj, ali bez veće opasnosti po gol Švajcarske.

Danci su ostavili utisak reprezentacije protiv koje se može igrati i nametnuti željeni stil što su svakako evidentirali u stručnom štabu Srbije.

Meč sa Danskom na Evropskom prvenstvu zakazan je za 25. jun u trećem kolu grupne faze, što znači da bi lako mogao da se ispostavi i odlučujućim za prolaz dalje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari