Mladi Knežević matirao Zenit, Rusima nije priznat čist gol 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crveno-beli vezali trijumfe protiv Zenita. Večerašnji susret dugo će pamtiti neki novi Zvezdini klinci (1:0).

Uvertira prijateljske utakmice na stadionu „Rajko Mitić“ posvećena je bila žrtvama terorističkog napada u Moskvi, minutom ćutanja.

Treneri obeju ekipa nisu mogli da izvedu najjače sastave, a naročito je oslabljena bila Zvezda usled odsustva više od desetorice prvotimaca, među kojima je najviše bilo reprezentativaca.

Trener Vladan Milojević šansu da se predstave široj javnosti pružio je Nikoli Kneževiću, Viktoru Radojeviću, Nikoli Mituljikiću i golmanu Ivanu Guteši koji su počeli meč u startnih jedanaest.

U prvom poluvremenu, pred nekih tridesetak hiljada navijača, Zvezda je imala dve solidne šanse, obe iskreirane po levoj strani, po kojoj su dejstvovali Radojević i Olajnika.

Upravo je Radojević bio taj koji je omogućio Kneževiću da pred kraj uvodnih 45 minuta matira golmana Zenita, ali je njegov udarac odbranio ruski golman.

Iz slične akcije, Olajnika je želeo da pronađe Endiaja, ali Senegalac nije uspeo da na adekvatan način zahvati fudbal.

Gosti su znatno agresivnije i otresitije zaigrali u nastavku, što se odrazilo i na odnos snaga na terenu.

Sudija Šegrt napravio je veliki propust u 61. minutu nakon što je Erohin dropkom zahvatio loptu, poslavši je pod prečku gola koji je čuvao Guteša.

Lopta se od prečku odbila iza linije, a potom je izašla iz okvira gola.

Evidentno je bilo da je kompletnim obimom bila iza gol linije, međutim sudija Šegrt i njegovi pomoćnici nisu pokazali na centar igrališta.

Odmah potom mogao je Isidor da dovede goste do prednosti, međutim njegov šut sa distance završio je na levoj stativi Zvezdinog gola.

Nakon evidentnog pritiska Zenita i bolje igre, domaćin je uspeo da nekako uspostavi ravnotežu i delimičnu kontrolu. Ulascima Jovana Mituljikića (blizanac sa Nikolom) i Đurića ofanzivni deo ekipe dobio je na svežini.

Upravo je Jovan Mituljkičić imao najbolju šansu kada je posle centaršuta Kataija neometan glavom uputio udarac tik pored leve stative protivničkog gola.

Mogla je Zvezda i ranije da dođe do vođstva, ali je u fazi tranzicije u nekoliko navrata ili sporo distribuirana lopta ili je do izražaja dolazila sebičnost i to onih najiskusnijih poput Gelora Kange.

Umesto da u kontri tri na tri uposli slobodnog Radojevića na levoj strani, Kanga je odlučio da šutira i to slabijom levom nogom, čime je pokvario odličnu priliku u 78. minutu.

Izgledalo je da će se meč završiti remijem, međutim u 82. Knežević je materijalizovao lošu intervenciju protivničkog štopera i divnim šutem matirao Keržakova.

Zvezda je tako drugi put uzastopno, u poslednjih osam meseci, savladala Zenit, aktuelnog šampiona Rusije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari