Dante Egzum i brojni NBA asovi igraće za Australiju na Mundobasketu 1Dante Egzum. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaška reprezentacija Australije mogla bi na narednom Svetskom prvenstvu mnogim favoritima da pomrsi računicu.

„Kenguri“ su prvi objavili širi spisak kandidata za naredno Svetsko prvenstvo koje će početi 25. avgusta.

Dante Egzum iz Partizana biće jedan od bitnijih igrača, dok su pozive dobili i nekadašnji košarkaš crno-belih, a trenutno košarkaš Finiks Sansa, Džok Lendejl, kao i Duop Rit, bivši igrač Crvene zvezde koji se srpskoj javnosti najbolje predstavio nastupima u dresu FMP.

Među kandidatima se nalaze i brojni NBA košarkaši poput Džoa Inglesa, Petija Milsa, Džoša Grina, kao i Džoša Gidija, koji je jedan od najtalentovanijih plejmejkera današnjice.

Postojale su najave i da će Ben Simons biti na spisku, međutim, košarkaš Bruklin Netsa još uvek nije dao jasan odgovor da li je spreman da se priključi reprezentaciji.

Na spisku su: Eksavijer Kuk, Dajson Denijels, Metju Delavedova, Dante Egzum, Sem Froling, Džoš Gidi, Kris Gulding, Džoš Grin, Džo Ingles, Nik Ki, Džok Lendejl, Ton Mejker, Vil Mekdovel-Vajt, Peti Mils, Kianu Pinder, Doup Rit, Matis Thibula, Džek Vajt.

Džoš Gidi trebalo bi da bude predvodnik, s obzirom na to da je ove sezone u dresu Oklahome Siti Tandera u proseku beležio 16,6 poena, 7,9 skokova i 6,2 asistencije.

Osim Gidija i navedene Inglsa i Milsa, Australijanci koji su među kandidatima, a ove sezone su igrali u NBA ligi, su i Metju Delavedova (Sakramento), Matijas Tajbul (Portland), Džoš Grin (Dalas), Dajson Danijles (Nju Orleans),  Ksavijer Kuks (Vašington) i Džek Vajt (Denver).

Iskustvo igranja u NBA ligi imaju i Toni Mejker, nekada velika nada Detroit Pistonsa, odnosno Dante Egzum, košarkaš Partizana.

Australija je u grupi sa domaćinom Japanom, Finskom i Nemačkom.

– Oduvek sam sanjao da igram za Australiju, radujem se Mundobasketu. Imamo talentovan tim, možemo da igramo sa svima – izjavio je Gidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari