I Kevin Durant se "poklonio" Nikoli Jokiću: Neverovatan je; i kada pomisliš da je promašio on pogodi 1Foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Partiju za pamćenje odigrao je Nikola Jokić u četvrtom meču polufinalne serije Zapadne konferencije. Ipak, ni njegova 53 poena nisu bila dovoljna da Nagetsi barem sa jednim brejkom napuste Finiks, pred peti susret (129:124).

Posle četiri utakmice, serija između Denvera i Finiksa poravnata je u pobedama (2-2). Žarko je želeo Nikola Jokić da u četvrtom susretu Nagetsi naprave brejk, međutim, impresivne sekvence rezerviste Lendrija Šemeta ispostavile su se kao tas na vagi koji je prevagnuo na stranu Sansa.

Samo u poslednjoj četvrtini Šemet je pogodio četiri trojke, zbirno ubacio 19 poena doprinevši na način na koji nijedan rezervista denvera nije učinio.

Ipak, posle meča, uprkos porazu, partija Nikole Jokića bila je tema večeri.

Srpski as je oborio čični rekord sa 53 poena. Posebno impresivan bio je u drugoj i trećoj deonici u kojima je ubacivao 15, odnosno 18 poena.

Pokušavali su Sansi na razne načine da ga zaustave, uspore, međutim, ni udvajanja, zatvaranje prodora na desnu stranu nisu bili plodonosni.

Osetio je Kevin Durant i u direktnim duelima sa Jokićem koliko je Srbin moćan i snažan, pogotovo pod samim košem.

– Uvek mi se čini da su svi njegovi poeni lagani šutevi. On jednostavno igra košarku u ritmu u kome ne možeš da ga ubrzaš, ne možeš da ga zbuniš – pokušao je Durant da dočara na koji način Jokić predstvlja napadačku silu u NBA.

Svestan je dvostruki NBA šampion da je fizička snaga srpskog centra nešto što se ne može ni opisati na adekvatan način.

– Mnogo je jak. Može da ubaci svaki šut. Mrzim kada šutne, jer je toliko neuobičajen. Svaki put pomislim: ‘Pa da, ovo je promašaj’. A ono uđe pravo kroz mrežicu. Neverovatan je.

Gotovo svo vreme, tokom četvrte utakmice, Nikola Jokić pokušavao je da razbudi Džamala Mareja, koji se košgeterski razigrao tek u poslednjoj deonici.

– Jokić ih je nosio celo veče. On i Mari rade sjajan posao. Taj ‘pik end rol’ je teško zaustaviti.

Sve do poslednjih dvadesetak sekundi, Nagetsi su bili u igri, zaostaljali posed ili dva, međutim, Jokić je u vrlo bitnom napadu najpre izgubio loptu u želji da pas uruči Mareju, da bi na kraju promašio i jedno lako polaganje posle kojeg je Denver i definitivno kapitulirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari