Darko Kovačević: Savetujem Juventusu da zadrži Vlahovića, a Vlahoviću da ostane u Juventusu 1Foto: EPA PHOTO ANSA/FALZONE

Darko Kovačević (49), naš nekadašnji fudbalski reprezentativac, za dve sezone u Juventusu (1999-2001) tresao je mreže u svim takmičenjima u kojima su igrali torinski crno-beli, a kao golgeter najviše klase pozvan je da govori i o budućnosti Dušana Vlahovića (23), koji se sada nalazi na zahtevnom poslu u navali Stare dame.

Međutim, njegov odlazak iz Torina posle samo godinu i po od dolaska iz Fiorentine za velike pare (81,6 miliona evra) česta je fudbalska tema na Apeninima. Govorili se da će u Čelsi, sada se javlja i Pari Sen Žermen, a i tvrdi se da Juventusov trener Masimilijano Alegri ima veće poverenje u napadačke mogućnosti Belgijanca Romelua Lukakua (30), koga bi da dovede iz Intera.

„Savetujem Juventusu da zadrži Vlahovića jer je mnogo motivisaniji od Lukakua da potvrdi svoj kvalitet. Ima tek 23 godine i, verujem, veliku želju da se dokaže posle sezone s mnogo problema i pehova. Prostor za njegov napredak je ogroman. Ne zaboravimo da je na Svetskom prvenstvu u Kataru bio povređen i da je oporavak trajao i po povratku u klub. Potrebno mu je vreme da se vrati u vrhunsku formu kao u Fiorentini jer je sjajan igrač. I Lukaku je odličan, ali biram Vlahovića, kome savetujem da ostane u Torinu. Juventus mora da stane iza njega, da ga podrži i da mu poveri značaj ključne figure u svojoj budućnosti. Vlahović će to višestruko vratiti“, nema dilemu nekadašnji as.

Za „Gazetu delo Sport“ je prokomentarisao i odlazak Sergeja Milinkovića savića iz Lacija u Saudijsku Arabiju.

„Voleo sam da ga vidim u dresu Juventusa, ali s njegovih 28 godina teško je bilo odbiti ponudu kakvu mu je dao Al Hilal“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari