Dejan Davidovac potpisao za CSKA 1foto: cskabasket.ru

Dok u Crvenoj zvezdi pokušavaju da se dogovore i osmisle plan kako da produže saradnju sa Dejanom Radonjićem, evroligaška konkurencija uveliko radi punom parom i preti da sve što vredi i dostupno je na vreme angažuje. Nakon što se Ostin Holins, nakon veoma uspešne jednosezonske role u crveno-belom dresu, pozdravio sa saigračima i uputio ka Tel Avivu na potpis ugovora sa Makabijem u formi 1+1 sezona, Dejan Davodovac povukao je identičan potez. Naime, 27-godišnji srpski košarkaš odlučio je da prihvati ponudu slavnog CSKA i naredne sezone okuša se u regionalnoj VTB ligi, svestan zabrane nastupanja Moskovljana u Evroligi.

Navijači će, nesumnjivo, znatno teže „svariti“ odlazak Davidovca, s obzirom na to da je jedan od sinonima svih uspeha crveno-belih u poslednjih sedam godina (dve sezone bio na pozajmici u FMP).

Iako ni ove sezone nije bio konstantan, u pitanju je bio jedan od košarkaški najpismenijih igrača Zvezde, čija je kreativnost bila plodotvorna i šarenolika na način da je bila produktivna sa gotovo svih pozicija od jedinice do četvorke.

U poslednjoj takmičarskoj godini, Davidovac se ustalio kao primarno rešenje na mestu četvorke, ali i petice u niskoj petorci.

Zvezda će, njegovim odlaskom, teško nadomestila benefit koji je od momka iz Zrenjanina dobijala u smislu čitanja igre u oba pravca, lucidnosti u napadu i sjajnih defanzivnih rola, pogotovo na strani pomoći.

Vešću da je završio u CSKA, upaljen je alarm na Malom Kalemegdanu. Navijačima je jasnija situacija koja je usko vezana sa lošim finansijskim stanjem u klubu.

Jednostavno, pat pozicija u pregovorima sa Radonjićem, ujedno je i poruka igračima, pogotovo onima koji imaju vrednost na evroligaškom tržištu, da osluškuju ponude.

Istovremeno, kašnjenje sa isplatom plata za poslednju sezonu, nadograđeno sa „repovima“ iz takmičarske 2020/21 kamen je spoticanja u pregovorima crnogorskog stručnjaka i uprave crveno-belih. Radonjić traži finansijske garancije kojima bi mogao da bude napravljen još bolji i kompetitivniji tim za narednu sezonu, a to u Zvezdi, barem još uvek, ne mogu da mu obećaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari