Dejan Davidovac se vratio kući, Crvena zvezda se pohvalila prvim pojačanjem 1Foto: STARSPORT

Čekalo se samo da Crvenoj zvezdi danas i formalno bude potvrđeno mesto u Evroligi u takmičarksoj 2023/24.

Odlučio je Davidovac prošlog leta da prihvati lukrativni ugovor CSKA iz Moskve i finansijski se obezbedi na određeno vreme.

Imao je opciju prema kojoj je u Moskvi mogao da ostane i u narednoj sezoni ali je vođen srcem ali i mogućnošću da ponovo igra u Evroligi odlučio da se vrati u Crvenu zvezdu.

Davidovac je odlučio da prihvati opciju prema kojoj se obavezao na trogodišnju saradnju daleko unosniju u odnosu na prethodni mandat u crveno-beloj opremi. Prema saznanjima Danasa u narendoj sezoni Davidovac ne bi trebalo da zarađuje manje od 600.000 evra.

Zvezda je tako obznanila prvo pojačanje za narednu seoznu, nakon što se zvanično rastala sa Lukom Vildozom (Panatinaikos) i Hasanom Martinom (Japan).

Stefan Marković je završio sa profesionalnom karijerom, dok se Džon Holand zvanično oprosito od Zvezde puten družtvene mreže.

Očekuje se da još nekolicina igrača iz prošle sezone napusti klub (Ivanović, Dobrić, Kampaco, Petrušev…) što će primorati upravu da temeljno rekostruiše ekipu.

Spominje se kao potencijonalno drugo pojačanje Akile Polonara, reprezentativac Italije koji je sa Duškom Ivanovićem uspešno sarađivao u Baskoniji.

Da postoji objektivna mogućnost da se vrati u Zvezdu naslućivalo se nakon što je Davidovac propratio finale ABA luige protiv Partizana tik pored klupe crveno-belih.

On je sa crveno-belima tri puta bio regionalni, a u četiri navrata šampion Srbije. U dva navrata je podizao pehar namenjen osvajaču Kupa Radivoja Koraća a ima i trofej iz Superkupa ABA lige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari