Statut FSS jasan - Dejan Santrač ne može da bude predsednik Sudijske komisije i visoki funkcioner SNS: Da li je ugrožena regularnost Superlige? 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Dejan Santrač po Statutu FSS ne može da bude predsednik Sudijske komisije.

Statut FSS u članu 40 reguliše članstvo u organima i telima Saveza.

U njemu se osim osnovnih pravila (da lice mora biti državljanin Srbije, poslovno sposobno sa navršenih 18 godina života, da nije krivično osuđivano itd…) u stavu „e“ navodi da lice ne sme vršiti funkciju u organu političke stranke i to: član glavnog odbora, predsedništva izvršnog organa.

Dejan Santrač još uvek nije objavio da je podneo ostavku na mesto člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Zbog toga se postavlja pitanje da li su validne njegove odluke koje je proteklog vikenda doneo kao predsednik Sudijske komisije.

Nije isključeno da Santrač uskoro objavi da daje ostavku na sve funkcije u SNS-u, kao što je to uradio bivši ministar Branislav Nedimović kada je ulazio u FSS.

Međutim, čak i kad Santrač podnese ostavke na visoke funkcije u SNS-u, ostaje pitanje koliko su validne odluke koje je doneo pre nego što je formalno smeo da preuzme mesto predsednika Sudijske komisije.

Ostaje da se vidi i da li ovo imenovanje, ako se ospore njegove odluke za vreme političkog angažmana, može uticati na regularnost takmičenja u Superligi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari