Dejan Savić sa Crvenom zvezdom otvara novu vaterpolo sezonu 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Tim doskorašnjeg selektora reprezentacije i Šabac igraju večeras (20.30) prvi meč Superlige Srbije 2022/2023.

Zbog obaveza u Evropi, duel beogradskog tima i osvajača jedne državne titule desiće se pre ostalih, raspoređenih na 11. i 12. oktobar.

Domaćin sa prestoničkog bazena „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ važi za blagog favorita, prvenstveno zbog maga trenerskog posla Dejana Savića na klupi.

A onda i zbog činjenice da je sačuvan gro sastava prošlogodišnjeg učesnika Lige šampiona, koji će ove sezone, predvođen doskorašnjim selektorom Srbije, igrati utakmice Kupa Evrope.

Pre svega vodeće strelce Gavrila Subotića, Veljka Tankosića, Ivana Basaru…. koji bi trebalo da budu podloga dobrih rezultata uoči obeležavanja jedne decenije od pokoravanja Evrope 2013. godine.

Ni miks talentovanih juniorskih reprezentativaca i iskusnijih kolega u sastavu Šapčana nije bez „municije“ i ambicija. Što su pokazali zauzimanjem trećeg mesta u minuloj SLS, upravo preko leđa večerašnjeg protivnika i večitog mu rivala Partizana u plej-of natplivavanjima.

Pa, opet, ni jedni ni drugi se ne vode kao favoriti za osvajanje titule. To su i dalje akruelni prvak i finalista poslednje Lige šampiona – Novi Beograd, sa novim i perspektivnim trenerom Živkom Gocićem, odnosno

kragujevački Radnički, jer među izabranicima jednog od kandidata za selektorsku funkciju – Uroša Stevanovića ima dosta momaka ovenčanih trofejima u mlađim nacionalnim kategorijama.

 

Superliga Srbije – 1. kolo

5. oktobar

Crvena zvezda – Šabac

11. i 12. oktobar

Novi Beograd – Proleter

Radnički – Partizan

Nais – Vojvodina

Valis – Novobeogradski Vukovi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari