Delegacija Evrolige posetila Beograd uoči završnog turnira 1Foto: Evroliga

Delegacija košarkaške Evrolige boravila je prethodna tri dana u Beogradu, nešto više od mesec i po dana pred početak Fajnal-fora u glavnom gradu Srbije.

Sastancima u Beogradu prisustvovalo je 50 članova Evrolige, a predsednik Organizacionog odbora završnog turnira Goran Šašić rekao je da su izvršene sve neophodne tehničke probe.

„Obišli smo i sve lokacije, a osim ‘Beogradske arene’ tu mislim i na Halu sportova ‘Ranko Žeravica’ koja će biti domaćin finalnog Evroliginog turnira za juniore, Savski trg na kome će biti organizovana fan zona, kao i hotele koji su predviđeni za učesnike i zvaničnike“, rekao je Šašić, preneli su danas organizatori.

Šašić je dodao da je sa predstavnicima Evrolige usklađen plan i program, u vezi sa zabavnim i promotivnim delom, koji treba da upotpuni ceo događaj.

„Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da organizacija ovog košarkaškog spektakla ide u odličnom pravcu“, rekao je on.

On je rekao da je tokom njihove posete organizovana i test utakmica, koja je služila kao simulacija svega onoga što predstoji.

„U ‘Beogradskoj areni’ već je postavljen novi parket, koji je namenski urađen samo za Fajnal-for. Takođe, proverena je ispravnost svih tehničkih uređaja i utvrđene sve pojedinosti oko ceremonije dodele priznanja“, dodao je Šašić.

Šašić je istakao da su predstavnici Evrolige izuzetno zadovoljni viđenim u glavnom gradu Srbije.

„Za kratko vreme, zahvaljujući velikoj ažurnosti i profesionalnosti ljudi koji su angažovani u lokalnom organizacionom odboru, uz naravno veliku podršku državnih i gradskih struktura, urađen je ogroman posao i mi smo već sada praktično spremni. Sa velikim optimizmom očekujemo finalni turnir Evrolige i nema sumnje da će Beograd i Srbija ponovo ispuniti sve najviše standarde kada je u pitanju organizacija velikih sportskih događaja“, zaključio je Šašić.

Fajnal-for Evrolige igraće se od 19. do 21. maja, u „Beogradskoj areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari