Demokrate zameraju Slobodi i užičkim sportistima što javno nisu podržali kandidaturu Nemanje Vidića za predsednika FSS 1Foto: EPA/ALBA VIGARAY

Gradski obor DS u Užicu kritikovao je izostanak javne podrške užičkih klubova i sportista proslavljenom fudbaleru i Užičaninu Nemanji Vidiću za njegovu kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Demokrate navode da „ne čudi izostanak podrške gradske vlasti, koja isključivo postupa po direktivama iz Beograda i Priboja“, ali se pitaju „šta je sa sportskim Užicem, naročito Gradskim fudbalskim klubom Sloboda?“

„Zar će i Nemanja Vidić biti još jedan od mnogobrojnih slavnih Užičana kojih ćemo se naknadno setiti, pravdajući se trenutnim okolnostima, koje su isključivo interesne?“

„Gde su“, pitaju se užičke demokate, „sportski klubovi, istaknuti pojedinici-sportisti i sportski radnici da podrže našeg sugrađanina?“

Na sva ta pitanja, ističu, „odgovor je samo jedan – strah od javne podrške čoveku koji ima hrabrosti da se suprotstavi nestručnom vođenju velike sportske organizacije na čijem čelu, kako i u drugim sferama društva, mora biti podoban čovek“.

„Nemanja Vidić nije podoban, ali je slobodan čovek. Slobodan da kaže svoje mišljenje, bez obzira na sud vlasti. A sportsko Užice (za gradsku vlast smo to znali i ranije) pokazalo je da se plaši slobode“, poručuju demokrate.

Navode da je Gradski odbor DS u Užicu uz Vidića, „jer je stručan, hrabar i želi dobro našem sportu“.

Demokrate podsećaju na to da je čuveni srpski fudbaler, koji je karijeru započeo u užičkoj Slobodi, bio kapiten Crvene Zvezde i Mančester Junajteda, posetio Užice i FK Slobodu, 2021. godine.

Demokrate zameraju Slobodi i užičkim sportistima što javno nisu podržali kandidaturu Nemanje Vidića za predsednika FSS 2
Foto: N. Kovačević

Vest o tome su, dodaje se, „objavili svi sportski mediji i ona govori o ljubavi našeg proslavljenog fudbalera prema klubu u kome je igrao od 1994. do 1996. godine“.

„O njegovoj fudbalskoj karijeri je sve rečeno, ali on je poznat i kao veliki humanista. Užičkom porodilištu je 2013.godine“, podsećaju demokrate, „donirao neonatalni ventilator, u sklopu akcije „Bitka za bebe“.

Učestvovao je i u drugim mnogobrojnim humanitarnim akcijama što, navodi se, „nije poznato široj javnosti, zbog njegove skromnosti“.

„To je samo deo razloga da pitamo zašto Užice nije javno podržalo Nemanju Vidića, kao kandidata za predsednika Fudbalskog saveza Srbije“, poručuju iz užičkog odbora DS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari