Dibala napušta Juventus kao slobodan igrač 1 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Delovalo je da je u pitanju samo formalna procedura i da će „profesionalna ljubav“ između Juventusa i Paula Dibale dobiti novo poglavlje, međutim, prema poslednjim informacijama iz Italije lako bi moglo da se desi da Argentinac napusti Torinu bez pozdrava, kao slobodan igrač.

U Juventusu su se premišljali pod kojim uslovima da produže saradnju sa svojim, tehnički ubedljivo najobučenijim igračem. Izgleda i da su tokom pregovora promenili samu ponudu, nećkajući se pre svega zbog toga što je Argentinac poslednjih godina prečesto bio povređen i što mu telo nije u najboljem stanju ni tokom tekuće takmičarske godine.

Prema pisanju argentinskog „TyC Sportsa“ Dibalu je takav tretman kluba u kojem je od 2015. godine posebno pogodio. S tim u vezi, odlučio je da ne potpiše novi ugovor već da u junu kao slobodan igrač promeni sredinu.

Da je ponuda promenjena navode na zaključak i detalji koje su objavili italijanski mediji. Naime, prvobitno su u Juventusu nudili Dibali petogodišnju saradnju vrednu 10 miliona evra po sezoni, ali je ona naknadno promenjena u formu trogodišnjeg ugovora teškog sedam miliona po godini.

Za Dibalu su takve korekcije u ponudu neprihvatljive, naročito jer je bio protagonista najvećih uspeha Stare dame u poslednjih pet godina. On je sa Juventusom osvojio pet šampionskih titula, četiri Kupa Italije i tri Superkupa, a igrao je i jedno finale Lige šamipiona.

Četiri puta je bio uvršten i u idealni tim Serije A. Argentinac ima 273 zvanična nastupa u klubu i 109 postignutih golova. Ove sezone je ostvario 20 nastupa u svim takmičenjima i postigao devet golova, uz pet asistencija.

Dibala je u Juventus stigao u julu 2015. godine iz Palerma za obeštećenje od 41.000.000 evra. Klub sa Sicilije ga je tri godine ranije platio argentinskom Institutu oko 12.000.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari