Alarm u Torinu, Vlahović i Juventus bez dogovora, Srbin misli da vredi kao Lautaro 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Najbolji strelac Stare dame smatra da zaslužuje primanja poput onih koja ima as milanskog Intera.

Poznato je da pregovori zastupnika Dušana Vlahovića i Juventusa traju već izvesno vreme.

Ni posle nove runde dve strane nisu napravile značajniji iskorak ka postizanju konačnog dogovora u vezi sa produženjem saradnje.

Srbin ima finansijske zahteve koje Juventus nije spreman da ispuni, posebno jer je nekadašnji fudbaler Partizana ujedno i ubedljivo najplaćeniji u velikanu iz Torina.

Prema aktuelnom ugovoru Vlahović će ove sezone zaraditi 7.000.000 evra, a plata mu kontinuirano raste svake naredne sezone, zaključno sa takmičarskom 2025/26 u kojoj bi trebalo da zaradi čak 12.000.000 evra.

Prema pisanju Korijere delo Sporta, ideja čelnika Juventusa jeste da se potpisom novog ugovora primanja Vlahovića rastegnu na više godina, tačnije da na više sezona zarađuje manje po jednoj takmičarskoj godini.

Ipak, takva ideje neće jednostavno postati i stvar dogovora Vlahovićevih zastupnika i predstavnika Stare dame.

Ponuda Juventusa u formi 8.000.000 evra po sezoni sve do 2028. nije nešto što zadovoljava Dušana Vlahovića.

Njegova želja je da godišnje prima dva miliona više, u ravni Lautara Martineza, najplaćenijeg fudbalera milanskog Intera.

Ukoliko do kompromisa ne bude došlo, italijanski list piše da bi Vlahović već na leto mogao da bude prodat, kako bi klub „ispeglao“ finansijske knjige, a za tako nešto biće mu potrebno najmanje 50.000.000 evra.

Dušan Vlahović je ove sezone odigrao 27 utakmica za Juventus na dva fronta i postigao 15 golova uz tri asistencije. Zbog povrede leđa preskočio je aktuelne obaveze u reprezentaciji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari