Pavlović pozvan iz "političkih razloga", Nemačka se "uplašila" Srbije 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Dragoslav Stepanović, čuvani fudbalski stručnjak, koji se naročito dokazao u Bundesligi, smatra da je mladi fudbaler Bajerna dobio poziv da debituje za Nemačku kako bi se preduhitrio Fudbalski savez Srbije.

Pokušala je Srbija da diplomatskim putem ubedi Aleksandra Pavlovića da je njegova reprezentativna budućnost u dresu naše selekcije.

Razgovarano je i sa roditeljima talentovanog fudbalera Bajerna, što je sigurno tada navelo i samog igrača da sačeka sa konačnom odlukom, što je i sam poručio ističući da će definitivan odgovor dati posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Ova njegova rečenica upalila je alarme u Fudbalskom savezu Nemačke toliko snažno da je Julijan Nagelsman, selektor „pancera“ pohitao da što pre uruči poziv Pavloviću, iako prvobitno nije bio planiran za martovske prijateljske utakmice.

Na kraju se ispostavilo da devetnaestogodišnji fudbaler neće ni debitovati za Manšaft, s obzirom na to da je zbog upale krajnika bio prinuđen da se zahvali selektoru Nagelsmanu na pozivu i poželi sreću Nemačkoj u večerašnjem susretu sa Francuskom, odnosno tri dana kasnije protiv Holandije.

Dragoslav Stepanović, proslavljeni srpski sturčnjak, koji je najbolje trenerske dane proveo na klupi Ajntrahta iz Frankfurta, veoma je cenjen i poštovan u Nemačkoj.

Kao neko ko odlično poznaje fudbalsku klimu u toj zemlji, njegova zapažanja u vezi sa reprezentativnim statusom Pavlovića deluju nekako logično i kao da su se povlačila za političkim stolom.

– Pavlović je rekao da se nije odlučio protiv Srbije nego za Nemačku, što je fenomenalna izjava. Kad neko trenira od sedme godine u Bajernu i pošto je uspeo kapitena Kimiha u reprezentaciji da pomeri na beka u tim godinama, onda je teško poverovati da ne iskoristi šansu da bude reprezentativac nekadašnjeg šampiona sveta i Evrope. Još jedan bitna činjenica je da je Pavlovićeva majka Nemica, a vi znate da majke odlučuju i to neće nikad da se promeni. Pavlović ima budućnost u Bajernu – istakao je Stepanović u razgovoru za Sportski žurnal.

Prekaljeni sturčnjak otkriva i da su razmišljanja proslavljenih nemačkih fudbalare takve prirode da sve ukazuje na to da je Pavlović dobio poziv „preko veze“ a sve u cilju da bi se preduhitrila Srbija.

– Efenberg je kazao da je za njega politička odluka da se pozove Pavlović u državni tim pre Gorecke sa 57 odigranih utakmica, jer se time selektor štiti da mladić ne ode da igra za Srbiju. Kedira se složio i dodao da je još rano za Pavlovića, jer ne mogu desetak utakmica odigranih za Bajern da obezbede mesto u reprezentacije Nemačke, jer se pozivom štite da ne odluči da igra za Srbiju.

Iz trenutne perspektive deluje da bi Pavlović jasniju reprezentativnu budućnost imao u opremi Srbije, s obzirom na to da Nemačka na pozicijama centralnih veznih ima daleko više opcija.

– Pavlović će morati u Nemačkoj da bude bolji od trojice ako želi da igra. Bojan Krkić, kome je majka Špankinja, mora da bude primer. Nakon debija za Španiju nigde ga nije bilo, e to može da se dogodi i Pavloviću. Zašto ga selektor Nagelsman nije video kad je bio trener Bajerna? Tad nije bio u protokolu ili je pratio meč sa klupe. Srbija nema igrača na sredini terena, koji daje golove i asistira, kao što je Pavlović. Od sveg srca bih želeo da iskoristi predstojeće mečeve za Nemačku, vidi koliko i šta može i na kraju donese odluku, jer ima prava da promeni selekciju posle tri odigrane utakmice. Važno je istaći da selektor Nagelsman neće moći mnogo da razmišlja o Pavloviću, već o tome kako da sastavi tim, jer ima samo tri provere do početka prvenstva Starog kontinenta.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari