Dimitrov: Meč kao svaki drugi 1Foto: FoNet/ AP

Novak Đoković je u prvom kolu turnira u Kvinsu ubedljivo slavio protiv DŽona Milmana (6:2, 6:1) i bio je veoma srećan posle pobede ostvarene na travi nakon dugo vremena.

„Sjajno je što sam se vratio na ovaj teren posle osam godina. On je jedan od najlepših na svetu. Engleska ima dugu tradiciju tenisa i super je pobeđivati na ovom terenu“, rekao je Đoković.

„Poslednjih godinu i po dana nisu mi bili laki, što je uticalo na moju igru, ali i na samopouzdanje koje polako pokušavam da vratim“, naveo je najbolji srpski teniser, koji je poslednji meč na travi odigrao prošle godine na Vimbldonu.

Đokovićev naredni rival u Kvinsu biće peti igrač sveta Grigor Dimitrov, koji je u tri seta savladao Damira DŽumhura na startu (6:3, 6:7, 6:3).

Bugarin je rekao da se za meč protiv Đokovića priprema uobičajeno i ne oseća pritisak.

„To će biti meč kao i svaki drugi. Bez obzira da li vam takvi rivali dolaze rano ili kasno na turniru, morate da ih pobedite ako želite da osvojite pehar“, rekao je Dimitrov.

On je naveo da je gledao Đokovićev meč protiv Milmana.

„Pratio sam malo svog narednog protivnika. Neće to biti naš prvi duel, usredsređen sam na svoju igru. Stvari su jasne. Ovde sam da se takmičim, igram bolje iz meča u meč i pokušavam da pobeđujem“.

Trenutno peti igrač sveta protiv nekada najboljeg na ATP listi ima samo jednu pobedu, i čak šest poraza. Nisu se sastajali još od 2016. godine, a jedini pobedu Dimitrov je ostvario 2013. na mastersu u Madridu (7:6, 6:7, 6:3).

Marej ipak propušta Vimbldon?

Endi Marej odigrao je na turniru u Kvinsu u utorak prvi meč posle gotovo godinu dana pauze i izgubio od Nika Kirjosa. On je rekao da razmišlja o tome da ipak preskoči Vimbldon. „Moguće da sledeće nedelje nastupam na turniru u Istbornu, a da onda ne nastupam na Vimbldonu“, iznenadio je sve Marej, a onda i objasnio zbog čega razmišlja o takvoj soluciji. „Nisam siguran da bih bio spreman za mečeve u pet setova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari