Direktor Australijen opena otkrio detalje o povredi Novaka Đokovića 1Tajli i Đoković. Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Krejg Tajli, direktor australijskog teniskog saveza, potvrdio je danas da je Novak Đoković igrao sa povredom mišića na nedavno završenom grend slem turniru u Melburnu.

On je otkrio da je srpski teniser imao rascep mišića zadnje lože leve noge u dužini od čak tri centimetra.

„Mnogi izazovi oko Novaka su posledica njegove loše reputacije. Ali, na kraju krajeva, mislim da niko ne može dovesti u pitanje njegov atleticizam. Ovaj momak je imao poderotinu zadnje lože od tri centimetara. Video sam snimke, a i doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li je to istina ili ne. Teško je poverovati da mogu da rade ono što rade sa takvim povredama“, rekao je Tajli.

Prvi čovek organizacije koja je zadužena i za Australijen open smatra da je Đoković igrao sa takvom povredom zahvaljujući vrhunskoj fizičkoj pripremljenosti.

„Toliko je fokusiran na ono što jede, šta pije, kada to radi i kako to radi. Prošao je kroz mnogo toga da bi osvojio deseti Australijen open. Mislim da se to nikada neće ponoviti. Ovde je postigao neverovatne uspehe u poslednjih 15 godina, on kaže 14, jer je propustio prošlogodišnji. On će imati značajno mesto u istoriji ovog turnira“, izjavio je Tajli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari