Divan potez Ajaksa: Za 100 golova Tadića u Bačku Topolu stiglo 100 lopti 1Foto: Beta/AP/Peter Dejong

Ajaks je jedan od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Kao velikan, određenim potezima u stanju je da izazove pažnju i oduševi one koji se ugledaju na „kopljanike“.

Na osnovu prikazanih partija,tekuća sezona sigurno nije najbolja u karijeri Dušana Tadića.

Ipak, kao kapiten ekipe, Srbin na odličan način predvodi saigrače, a ponašanjem na i van terena zaslužio je da mu status ostane neupitan, iako rezultatski „kopljanici“ poprilično štucaju u tekućoj kalendarskoj godini.

Ajaks ima jednu od najboljih fudbalskih škola na svetu. Uprkos tome, nisu se dvoumili da Dušanu Tadiću daju kapitensku traku, iako nije bio deo njihove akademije, niti je Holanđanin.

I ne samo to, napravili su divan gest u čast reprezentativca Srbije, tačnije, činjenice da je nedavno postigao 100. gol u dresu „kopljanika“.

Od 2018. i dolaska u klub, Tadić nije propustio nijedan meč zbog povrede, što je samo „začinilo“ odluku da povodom 100. gola „kopljanici“ poklone isto toliko lopti osnovnoj školi koju je Dušan pohađao u Bačkoj Topoli, svom rodnom mestu.

Odigrao je Dušan 225 mečeva za Ajaks, postigao 100 golova, dodao 107 asistencija i u njegovu slavu klub iz Amsterdama.

Cela akcija, uz bilbord koji je otkriven u gradu, objavljena je i na glasilima Ajaksa.

– Sto golova za Ajaks, sto lopti za budućnost. Za svu decu u osnovnoj školi Dušana Tadića. Uživajte – poruka je iz Ajaksa.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari