Đere testira formu Rubljova 1EPA-EFE/YOAN VALAT

Drugog dana takmičenja na US openu na teren će izaći Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Od njih će najteži posao u prvom kolu imati Đere kome je protivnik Andrej Rubljov. Jedanaesti igrač na planeti je sjajan teniser i jedno od potencijalnih iznenađenja u Velikoj jabuci. Još uvek nema rezultat koji je ekvivalentan talentu koji poseduje, a zbog odluke čelnika Vimbldona propustio je treći Gren slem ove sezone. Rubljov je na mastersima imao loš uvod u US open, u osmini finala Sinsinatija izgubio je od domaćeg predstavnika Tejlora Frica (2:1 u setovima), dok je u Montrealu poražen od Danijela Evansa u šesnaestini finala.

Sa druge strane čeka ga Laslo Đere koji je u sjajnoj formi pošto je u Vinston-Halemu stigao do finala u kome je doživeo poraz od Francuza Adrijana Manarina u dva seta. Đere može da pruži dobar tenis na tvrdoj podlozi i u ovaj susret neće ući kao autsajder.

Miomir Kecmanović bi možda mogao da dogura najdalje od svih srpskih tenisera na “Flešing medouzu”. On je učenik čuvene škole tenisa Nika Bolitijerija i dobar deo svog života proveo je na Floridi. Otuda ni ne čudi što zaista dobro igra na tvrdoj podlozi, a ove godine na Australijan Openu je stigao do četvrtog kola što mu je najbolji rezultat na Gren slemovima u karijeri.

Protivnik mu je tinejdžer Lirnar Tin koji se nalazi na 1042. mestu na ATP listi, pa je jasno da je ubedljiva pobeda ono što se očekuje od Kecmanovića.

U drugom kolu bi Kecmanović mogao da se sastane sa boljim iz meča Taro Danijel – Rišar Gaske, dok bi u trećem mogao da se potencijalno sretne sa Rafaelom Nadalom i to bi bio možda i meč karijere za mladog Beograđana budući da je Nadal od Vimbldona i povrede stomačnog mišića zbog kojeg je morao da se povuče sa turnira u Londonu odigrao samo jedan meč i to na Mastersu u Sinsinatiju koji je izgubio od kasnijeg šampiona Borne Čorića sa 2:1 u setovima.

Dušan Lajović se nalazi u promenljivoj formi i teško je proceniti koliko može daleko da stigne u Njujorku. U prvom kolu se sastaje sa domaćim takmičarem Džejmosom Broksbijem koji se nalazi na 43. mestu ATP liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari