Đoković bez finala u Londonu 1Foto: Beta/ AP/ Frank Augslein

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale završnog godišnjeg ATP turnira u Londonu, pošto je danas u polufinalu izgubio od Austrijanca Dominika Tima posle velike borbe u tri seta, sa 7:5, 6:7 (9:11), 7:6 (7:5).

Imao je Đoković šansu da se još jednom bori za titulu na turniru osmorice najboljih igrača sveta jer je u taj brejku trećeg seta vodio sa 4:1 i imao dva servisa, ali je tada potpuno stao i dozvolio Timu da serijom od 5:0 stigne do dve vezane meč lopte.

Prvu je Novak spasio odličnim servisom, ali je Tim drugu realizovao na svoj servis, pa je tako viđen isti ishod kao u meču koji su njih dvojica prošle godine odigrali na ovom turniru.

 

Kao što se očekivalo, tri sata je vođena velika borba za svaki poen i svaki gem, a na kraju je odlučila veća koncentracija Tima u završnici trećeg seta.

Austrijski teniser je i u završnici drugog seta imao veliku šansu da zabeleži pobedu, ali je Đoković tada u taj brejku spasio četiri meč lopte, preokrenuo rezultat i izborio treći set. Kada se ušlo u završnicu trećeg seta očekivalo se da će Novak ipak dobiti meč, jer je u ovoj sezoni dobio 14 od 15 taj brejkova.

Posle dva mini taj brejka i vođstva od 4:1 činilo se da je to izvesno, ali je tada neobjašnjivo pao i Tim je napravio veliki prekret. Uprkos ovom porazu, Đoković ima razloga ga bude zadovoljan sezonom, jer je šesti put završio godinu kao prvi igrač sveta i sada taj rekord deli sa Pitom Samprasom.

 

Zahvaljujući dvema pobedama u grupi, Novak je osvojio 200 poena za ATP listu, čime se dodatno približio ostvarenju velikog cilja – da po broju nedelja provedenih na prvom mestu pretekne rekordera Rodžera Federera.

Đoković je čestitao Dominiku Timu na današnjoj pobedi, uz reči da je imao svoje šanse.

„Igrao sam stvarno dobro, svaki prvi servis pogodio… Ne znam da li mi se ikada ovako nešto desilo, da protivnik u taj-brejku trećeg seta odigra ovako. Svaka čast, izvrsno je odigrao“, rekao je Đoković za Sportklub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari