Jon Cirijak: Đoković je kao dete, Nadal je genije 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Mišljenje Jona Cirjaka sigurno ima težinu u teniskom svetu. Doskorašnji vlasnik ATP turnira u Madridu, uporedio je teniska dostignuća Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, istakavši da srpski teniser, po njegovom mišljenju, nije veliki šampion.

Harizmatični i egocentrični nekadašnji rumunski teniser, ali i reprezentativac tamošnje hokejaške reprezentacije, sa kojom je nastupio na Zimskoj olimpijadi 1964. inače bivši menadžer, između ostalog, i Borisa Bekera, odnosno Gorana Ivaniševića, smatra da je Nadal genije, a da Novak nije veliki šampion.

„Srbin godinama traži svoje mesto u teniskom svetu i ne može da ga nađe. On je kao dete, poput Bekera, koje se igra sa vatrom i stavlja ruke iznad da vidi da li će izgori. Đoković je veliki sportista, veoma dobar teniser, ali nije veliki šampion“, stava je Cirijak.

Rumunski biznismen smatra da epitet „veliki šampion“ pripada isključivo Rafaelu Nadalu.

„Po mom mišljenju, ne samo u tenisu, nego u sportu generalno, Nadal je genije. Momak je sa obe noge na zemlji sa istim ponašanjem i manirima, koje je imao sa 15 godina. Španac je najveći svih vremena“, poručio je rumunski biznismen koji je krajem 2021. prodao turnir u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari