Đoković: Nije moglo bolje 1EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novi teniski vladar Rima pomalo zatečen dominacijom protiv Cicipasa.

Lakše nego što se očekivalo, u dva čina meča u kom je za samo pola sata stekao prednost u setovima, Novak Đoković je savladao Grka u finalu Mastersa u glavnom gradu Italije. I premijernom titulom u 2022. godini sa puno takmičarskog samopouzdanja najavio odbranu trona na Rolan Garosu.

„Pa, prijatno sam sebe iznenadio. Imao sam jasan plan igre, znao sam šta me čeka i šta treba da radim. Odigrao sam perfektan set nema dileme. Posle sam bio malo stegnut, on je to iskoristio. Nekoliko poena na ovom nivou može da promeni sve. Meč je mogao lako da ode u treći set, uspeo sam da pronađem prave udarce, da se vratim u igru. U taj-brejku sam bio za nijansu bojli, bilo je gusto“, rekao je prvi reket sveta nakon 6:0, 7:6 u devetom duelu sa Stefanosom Cicipasem.

Mada još ne igra sa 100 odsto svojih mogućnosti, očigledno je da vlasnik 20 grend slem trofeja ubrzano podiže formu pred Otvoreno prvenstvo Francuske (22. maj – 5. jun).

„Oigrao sam jako dobro, kao i pre dva dana. Podižem formu kao i prethodnih godina, znao sam da će moja najbolja forma na šljaci doći u ovo vreme. Nije moglo da bude bolje za mene pre Rolan Garosa.“

Đoković bi bio motivisan i verovao u sebe i da ne napušta Večni grad bez izgubljenog seta, od početka do kraja takmičenja, ali sada još više veruje u sebe i bolje dane u nastavku sezone, u kojoj ga nije bilo na Australijen openu i dva američka Mastersa zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa i pandemijskih mera određenih država.

„Oduvek sam uživao da igram u Rimu, nadam se da će mi ovo dati podstrek za Rolan Garos“, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari