Đoković posle dramatične pobede na startu turnira u Dubaiju: Mučio sam se, biće bolje 1Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Tomasom Mahačem u prvom kolu turnira u Dubaiju (6:3, 3:6, 7:6), da je njegov rival prikazao odličnu partiju.

– Tomas nije igrao kao 130. igrač sveta. Igrao je fantastično i zaslužio je veliki aplauz. Zadavao mi je probleme, ali kada je bilo važno, pronašao sam pravu brzinu – izjavio je Đoković.

On je objasnio zašto je tokom drugog seta morao da uzme lek.

– Fizički, uvek može biti bolje. Zahtevam od sebe najviše standarde, kvalitet tenisa, pripreme. Mučio sam se sa povredom, bilo mi je potrebno vremena. Nisam mnogo igrao tenis pre Dubaija. Nadam se da ću, kako turnir napreduje, poboljšavati nivo tenisa.

Đoković se osvrnuo na to da je u ponedeljak oborio rekord Štefi Graf u broju nedelja na prvom mestu liste najboljih tenisera.

– Još kao momak sam sanjao o Vimbldonu i broju jedan. Blagosloven sam što sam uspeo da sve snove dostignem, nekoliko puta. Kada se to desi, postavljate nove ciljeve, ambicije. Zahvalan sam što sam u stanju da igram na nivou. To je timski, porodični uspeh. Mnogo je sati koje treba da pripremim da bih se našao na ovakvom nivou. Oduševljen sam što sam među najvećim imenima. Štefi Graf je jedno od tih imena – rekao je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari