Đoković pozitivan na korona virus 1Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Srpski teniser Novak Đoković saopštio je danas da je zaražen korona virusom. Kako je saopšteno iz njegovog tima, odmah po dolasku u Beograd prvi teniser sveta se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru. On ne oseća nikakve simptome.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period“, naveo je Đoković u saopštenju.

Đoković je rekao da je organizovao Adria tur u trenutku u kojem je virus oslabio „verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje“.

„Želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.
Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati“, rekao je prvi teniser sveta.

On je izrazio nadu da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro i rekao da će ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i da će se ponovo testirati za pet dana.

Tokom turnira u Beogradu tribine su bile prepune, posetioci nisu držali distancu i čak su se slikali i rukovali sa teniserima. Učesnici turnira igrali su mali fudbal i izašli u noćni klub u Beogradu, dok su u Zadru između ostalog igrali revijalni košarkaški meč.

Od učesnika oba turnira osim Đokovića, korona virusom zaraženi su Grigor Dimitrov iz Bugarske, Borna Ćorić iz Hrvatske, sprski teniser Viktor Troicki, kao i trener bugarskog tenisera Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki.

Mnogi svetski teniseri i mediji su prethodnih dana kritikovali Đokovića jer je organizovao seriju turnira u sred pandemije korona virusa i optužili ga da je neodgovoran i da daje loš primer.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, epidemiolog Krunoslav Capak izjavio je danas da će se epidemiološka situacija u Zadru dodatno zakomplikovati ukoliko se pokaže da je srpski teniser Novak Đoković pozitivan na korona virus.

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana 102 novoobolela, a jedna osoba je preminula od korona virusa. Ukupno u našoj zemlji do sada su registrovana 13.092 pozitivna slučaja na virus, a preminule su 263 osobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari