Đoković se motivisao govorom ispred ogledala 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Morao je da odigra svih pet setova protiv odličnog Janika Sinera; bio je prinuđen da nadoknađuje minus od dva seta, ali je na kraju Novak Đoković uspeo da se po 11. put plasira u polufinale Vimbldona – 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Vezao je poslednji trostruki uzastopni šampion na Vimbldonu 26. pobedu na najprestižnijoj travnatnoj podlozi na svetu; došao je time da se bori za novo finale, međutim put do prolaska u polufinale bio je neuporedivo teži nego što je očekivao.

Do duela sa Novakom, Siner nikada nije slavio na vimbldonskoj travi, međutim stil igre koji je prezentovao u četvrtfinalu upućuje na zaključak da bi tokom karijere 20-godišnji Italijan mogao da ostvari vrhunske rezultate.

„Mogu li da pričam samo o trećem, četvrtom i petom setu“, našalio se Đoković, aludirajući na to da u uvudna dva nije ličio na sebe.

„Pre svega, čestitke Janiku za sjajnu borbu, sigurno će biti još mnogo prilika za njega na velikoj sceni. Izuzetno je spreman za svoje godine, ali nije imao sreće pri kraju. Bio je bolji igrač u prva dva seta, pa sam uzeo pauzu za toalet, osvežio se i malo motivisao sebe ispred ogledala. Ponekad se dešava da rival dominira i da mi je neophodna kratka pauza da se pregrupišem, skupim misli i vratim na teren sa svojom najboljom igrom“, otkrio je Novak način na koji se koncentrisao i dodatno motivisao.

Naravno, i veliko iskustvo pomoglo je Srbinu prilikom prepoznavanja teških situacija na terenu i odigravanju zahtevnih poena.

„Video sam malo sumnje u njegovoj igri i kretanju. Pomoglo mi je iskustvo ovako velikih turnira i mečeva da to primetim i iskoristim.“

Đoković je poručio, da i kao svi teniseri, i on tokom meča prolazi kroz faze sumnje u svoje poteze.

„I ja prolazim kroz momente sumnje kao i svi ostali. Borim se sa sobom i na terenu i van njega, bez obzira što igram tako dugo na vrhunskom nivou. Ta unutrašnja borba je najteža, ali kada to uspete da savladate, ostale okolnosti idu u vašu korist. Samopouzdanje, iskustvo, sreća, sve to zajedno donosi pobede i ja sam srećan zbog današnjeg prolaza“, istakao je srpski as.

Ponovio je Nole da mu je srce puno kad god nastupi na Vimbldonu.

„Sreća, ljubav, ponos, sve to osećam na ovom terenu i obožavam to. Ovo je najveći i najvažniji turnir u tenisu, bar za mene. Uvek me inspiriše, inspirisao me je da uzmem reket kada sam imao pet godina. Ljubav i veza sa ovim turnirom samo rastu i verujem da će se tako nastaviti.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari