Svu lepotu tenisa drugi i treći teniser sveta prezentovali su u polufinalu Mastersa u Hamburgu. Bio je to tročasovni meč prepun sjanih poena i vrhunskih poteza, duel koji će se dugo prepričavati. Fraza “ šteta, što je jedan morao da izgubi“ neizostavana je u priči o ovom duelu. Na kraju, više sreće, ali samo sreće imao je Španac Rafael Nadal, koje je pobedom nad Novakom Đokovićem zadžao drugo mesto na ATP listi.

Svu lepotu tenisa drugi i treći teniser sveta prezentovali su u polufinalu Mastersa u Hamburgu. Bio je to tročasovni meč prepun sjanih poena i vrhunskih poteza, duel koji će se dugo prepričavati. Fraza “ šteta, što je jedan morao da izgubi“ neizostavana je u priči o ovom duelu. Na kraju, više sreće, ali samo sreće imao je Španac Rafael Nadal, koje je pobedom nad Novakom Đokovićem zadžao drugo mesto na ATP listi. Ipak, otpor i igra koju je srpski teniser prikazao protiv „kralja šljake“ na njegovoj podlozi svedoči da neće dugo ostati tako i da je samo pitanje trenutka kada će doći do velike smene na vrhu.

„Kralj šljake“ novi kralj Hamburga

Prvi reket sveta Švajcarac Rodžer Federer nije uspeo da peti put podigne pehar u Hamburgu. U tome ga je sprečio Španac Rafael Nadal, kojem je turnir u nemačkoj luci bio jedini iz Masters serije na šljaci koji nikada nije osvojio – 2:1 (7:5, 6:7, 6:3).

Bilo je to sjajno finale, u kojem se Nadal u više narvata „vraćao iz mrtvih“. Nadomak titule bio je Rodžer Federer, ali je u drugom setu sjajni Španac uspeo da dobije izgubljeno i da sa 1:4 napravi preokret i stigne do 5:5. Nakon toga kroz taj-brejk Nadal je stigao do izjednačenja. „Kralj šljake“ dobio je tada veliko samopouzdanje, te je u trećem, odlučujućem setu dominirao i sa brejkom prednosti stigao do 108 (od 110 mečeva) pobede na šljaci.

Nadalu je pripalo 360.000 evra i 500 ATP bodova, dok je Federer dobio ček na duplo manju svotu novca i 350 ATP poena.

– Bio je ovo neverovatan meč, jedan od najboljih koje sam odigrao u životu – nije kriio impresije posle pobede Rafael Nadal.
Iako poražen, najbolji srpski igrač nije bio ni malo razočaran eliminacijom u polufinalu. „Sjajan je osecaj uopšte biti deo ovakvog meča. Bio je to jedan od najboljih, ako ne i najbolji koji sam odigrao na šljaci“, istakao je Đoković. Svestan je treći teniser sveta da ne postoji igrač, osima Nadala, koji bi uspeo da se odbrani od napada kakve je on izvodio u polufinalu.
– Nadal je koristio svoje šanse veoma mudro. Kada je odbrana i defanzivna igra u pitanju, on je verovatno najbolji igrač u istoriji tenisa. Imao sam toliko prilika… Nedostajalo mi je i malo sreće u prvom i trećem setu. Slao sam prave udarce u pravom trenutku, ali i sreća je bila bitan faktor – aludirao je Novak Đoković na pucanje žice reketa na brejk loptu, kao i viner, koji je umesto u polju, završio od vrha mrežice u autu, takođe kod prilike za brejk.
Polufinale Mastersa u Hamburgu donelo je našem teniseru novih 100 ATP poena, kao i ček na 90.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari