Đoković učestvuje na Mastersu u Madridu 1EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Organizator turnira klase 1.000 (bodova) potvrdio dolazak prvog reketa sveta.

Masters u prestonici Španije održava se od 26. aprila do 8. maja, a sada je definitivno jasno da nema više prepreka za dolazak srpskog tenisera Novaka Đokovića, koga je odbijanje da se vakciniše protiv korona virusa koštalo propuštanja gotovo svih ATP takmičenja od početka godine.

To znači da je najbolji teniser sveta rešio da narednih sedmica igra praktično non-stop, jer će od predstojećeg vikenda učestvovati na Mastersu u Monte Karlu, a zatim doći u Beograd na Serbia Open, koji kreće 18. aprila.

Prethodna četiri meseca maltene je samo trenirao, jer je posle zabrane učešća na grend slemu u Maleburnu i proterivanja iz Australije nastupao samo na turniru u Dubaiju, pre mesec i po.

Đoković je turnir u Madridu osvojio tri puta – 2011, 2016. i 2019, a zanimljivo je da u glavnom gradu Španije nijednom nije izgubio u finalu. Prošle sezone nije učestvovao, što je iskoristio Aleksandar Zverev da podigne trofej posle trijumfa protiv Rafe Nadala u četrvtfinalu, Dominika Tima u polufinalu i Matea Beretiija u finalu.

Učešće je prijavio i miljenik domaće publike Rafael Nadal, koji jedini u istoriji tenisa ima 21. grend slem titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari