Đoković uzeo ATP bodove posle 81. dana (samo)izolacije 1EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski teniser prošao u četvrtfinale turnira u Tel Avivu.

Prvi put posle odbrane trona na Vimbldonu i osvajanja 21. grend slem titule, Novak Đoković se vratio borbama za ATP bodove, savladavši večeras Španca Pabla Anduhara – 2:0 (6:0, 6:3) na takmičenju klase 250.

Mada je prethodnih meseci samo trenirao, jer su ga lična odluka da se ne vakciniše protiv korona virusa i antikovid netolerancija SAD i Kanade prema necepljenim strancima koštali učešća na US openu i više Mastersa, velikan „belog sporta“ je dobio i treći međusobni duel sa 115. igračem u singl poretku.

Nedavni mečevi sa Tijafoom (trijumf) i Ože Alijasimom (poraz) nisu imali takmičarsku težinu, kao deo egzibicionog Lejver kupa u Londonu, pa se sa velikim zanimanjem očekivao uvid u trenutnu formu 35-godišnjeg Beograđanina. Počev od drugog kola u TA.

Bivši svetski broj jedan toliko se izgleda uželeo pravog tenisa da je prvi set dobio za samo 29 minuta. I to bez izgubljenog gema, što mu je 107. takva recka u karijeri.

Čim je napravio brejk za 2:0 jasno je bilo da 12 meseci stariji kolega sa Pirineja nema šta da traži u borbi za četvrtfinale na tlu Izraela, gde je Novak nastupao samo kao član naše Dejvis kup selekcije.

Iako je drugi set bio drugačiji, obzirom da se Đokovićev izazivač stabilizovao i počeo da uzvraća udarce. Sa čak 11 izjednačenja stigao je do 1:1 u gemovima, pa odlagao neodložno na 2:2 i 3:3, a onda je popustio pod pritiskom daleko kvalitetnijeg favorita.

Sledeća Novakova prepreka zove se Vasek Pospišil, jer je Kanađanin prethodno izbacio Izraelca Edana Lešema – 2:0  (6:3, 6:2).

Biće to sudar sa 149. reketom sveta i kolegom suosnivačem alternativnog Udruženja profesionalnih tenisera i teniserki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari