Đoković: Znam šta me čeka u finalu 1Foto: EPA-EFE DAVID CROSLING

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra će se u finalu 133. Vimbldona boriti za 16. grend slem titulu, petu na Otvorenom prvenstvu Engleske, a protivnik će mu biti Rodžer Federer, koji će na pragu 38. rođendana pokušati da osvoji 21. grend slem trofej.

Đoković u taj duel ulazi sa vođstvom od 25:22 u međusobnim duelima, a što je još važnije, protiv Federera je na Vimbldonu već igrao dva finala, 2014. i 2015. godine, i oba je dobio.

Kada je reč o grend slem turnirima, to će biti njihov 16. duel, a od prethodnih 15 Novak je dobio devet.

Osim toga, Đoković je u poslednjih deset međusobnih duela pobeđivao sedam puta i sve to daje mu dosta razloga za optimizam i samopouzdanje. Poznajemo jedan drugog veoma dobro i znam šta me čeka.

Biće vrlo uzbudljiva atmosfera, finale, Centralni teren, igraju dva velika rivala i radujem se izazovu, rekao je danas Đoković u razgovoru sa novinarima iz Srbije. On je istakao da mu, u psihološkom smislu, mnogo znači to što je Federera dva puta pobedio u finalima na „njegovom“ terenu, na kojem je osvojio osam titula.

Značiće mi to što znam da sam imao priliku da ga dva puta pobedim na njegovoj omiljenoj podlozi, na njegovom terenu na kojem je osvojio toliko trofeja, kazao je Đoković.

Nije tajna da će prvi igrač sveta i ovog puta protiv sebe imati veliku većinu od 15.000 ljudi, koliko će ih biti na Centralnom terenu, za koje je Federer božanstvo. Rivalstvo sa Federerom se razlikuje od onoga sa Nadalom. Osećam da sa Federerom i dalje ima tog mentalnog pritiska zbog te neke naše istorije i svega što se dešavalo u prošlosti, rekao je Đoković, dodavši da je dva puta bio jači od toga i da zna kako s tim da se nosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari