Slavoljub Đorđević novi trener Vojvodine 1Foto: STARSPORT

Nedugo posle završetka superligaške sezone, uprava Vojvodine našla je novog šefa fudbalerima iz seniorskog pogona ovog novosadskog kluba, a prema očekivanjima dobro obaveštenog dela sportske javnosti „lale“ su predate u ruke perspektivnom treneru Slavoljubu Đorđeviću.

Četrdesetogodišnji Beograđanin proslavio se igrajući za Crvenu zvezdu, Radnički iz Niša, Jedinstvo sa Uba, trebinjski Leotar i nekoliko klubova iz Rusije, Ukrajine i Austrije, a sadašnjeg posla prihvatio se 2018. godine. Na „Rajku Mitiću“, gde je prvo vodio kadete, a onda i omladince Zvezde.

Sa nešto starijim klincima napravio je odlične rezultate u Ligi šampiona za igrače tog uzrasta, što ga je preporučilo za stratega prvom tima Radnika.

Sa Surduličanima je otišao još jedan krupan korak napred, pa mu uprava petoplasiranog člana Superlige nije smetala u naplaćivanju istorijskog uspeha ovog kluba.

Vojvodina je mnogo veća i zahtevnija sredina, s tim što Đorđević ne bi trebalo da ima rezultatski pritisak kakav je prihvatio prethodnik Nenad Lalatović, jer je rukovodstvo kluba izabralo novi kurs u vidu afirmacije mladih igrača i finansijsku stabilizaciju novcem od njihove prodaje.

Bivši defanzivac dogovorio je juče sve detalje saradnje, a kada dođe trenutak za to biće promovisan u paketu sa novim sportskim direktorom Ljubišom Dunđerskim. Nekadašnjim igračem Vojvodine, sa ranijim iskustvom na funkciji prvog čoveka sportskog sektora na „Karađorđu“, jedno vreme u subotičkom Spartaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari