Đukić: Strpljenja, molim 1Foto: EPA/ MANUEL LORENZO

Svi treneri ovog sveta „žive“ od rezultata i dokle god su oni po volji klupskih čelnika ne moraju previše da brinu za svoj posao.

Kao u slučaju Miroslava Đukića, čiji odlazak iz Partizana sve više i glasnije traži deo navijača šampiona Srbije. Nekadašnji ideolog Valensije i Valjadolida im mirno replicira uoči današnjeg malog beogradskog derbija sa Zemunom, u odloženom meču devetog kola Superlige.

– Svaku utakmicu želimo da pobedimo i da igramo sve bolje. To je želja svih nas u stručnom štabu i igrača. Nekada nam to ne polazi za rukom, ali uvek težimo da popravimo igru. Potrebno je vreme i strpljenje – kaže Đukić, koji u javnosti još dobija podršku uprave.

Superligaški povratnik iz Gornje Varoši nije protivnik od kojeg bi trebalo da klecaju kolena crno-belima, ali u strahu od proklizavanja često umeju da budu velike oči.

– Očekuje nas teška utakmica, ali moramo da idemo po sva tri boda. U zaostatku smo za večitim rivalom i zato nemamo pravo na grešku, idemo na pobedu – nema se ni vremena ni prostora za kalkulacije.

Partizan je u nedelju dobio Bačku, danas je u Zemunu, u nedelju ide na noge Borcu, a sledećeg četvrtka mora da ide na sve ili ništa protiv Skenderbega da bi ostao u trci za nokaut fazu LE.

– Zbog tog prenatrpanog rasporeda i nemamo vremena za uigravanje, već samo za oporavak, a mora da bude i rotiranja u ekipi. Očekujem da ekipa, kako sezona odmiče, lakše izdržava ovakav raspored – objašnjava Đukić, koji se stalno drži formacije 4-2-3-1, a nikada ne šalje istu jedanaestorku na teren dva puta za redom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari