Suprotno javno izrečenoj konstataciji klupskog generalnog direktora Miloša Vazure da plasman u Ligu Evrope nije Partizanov prioritet ove sezone, koja više liči na alibi za eventualni uspeh nego smišljeno rasterećivanje ekipe.

Igrači crno-belih jako žele da prođu Zaglebje i odu u treći krug trke za manje isplativije, ali svakako profitabilno UEFA takmičenje, gde bi i oni i klub bili u „izlogu“. Hteli su to i u Beogradu, pre sedam dana, ali kako tada nisu umeli da rezultatski naplate apsolutnu dominaciju (0:0) sada im je gol u mreži ekipe iz Lubina prioritet svih prioriteta.

– I u revanšu ćemo igrati napadački i verujem stvoriti dovoljno šansi za toliko potreban gol, a Zaglebje se mora otvoriti, jer više nema vremena za taktiziranje, što bi trebalo da bude plus za nas. Ako u revanš uđemo kao što smo u prvi meč onda će od Partizana sve zavisiti. Samo da prođemo dalje, nije bitno kako – ne bi gledao u zube ni minimalnom trijumfu ni nerešenom rezultatu s pogocima krilni vezista Marko Janković, čije su kretnje, pasovi i šutevi bili jedan od najjačih utisaka remija u Humskoj.

I mnogo stariji Miroslav Radović deli njegov utisak, s tim što glavni kreator igre „parnog valjka“ svoj optimizam gradi i na podatku da, kao fudbaler poljske Legije, nije nikada poražen na stadionu večerašnjeg protivnika.

– Imam osećaj da ću nastaviti taj pozitivan niz. Zato što se Partizan pokazao kao kvalitetniji tim i zbog toga što smo spremni da ponovimo dominaciju iz Beograda, što bi uz više sreće i bolju koncentraciju trebalo da nam donese prolaz u sledeće kolo – možda i previše uvereno zvuči iskusni povratnik, na mestu najisturenijeg igrača sredine terena.

Inače, poslednje informacije kažu da će trener Ivan Tomić prepisati startni sastav iz prve utakmice, što znači da će „zeleni“ štoper Nikola Milenković dobiti prednost u odnosu na proverenog Gregora Balažica (ovog puta ga nema ni u 18), u tandemu s često nedovoljno sigurnim Sedrikom Goguom. Glavna vest se, ipak, tiče bugarskog tandema Ivan Bandalovski – Valerij Božinov. Prvi je u međuvremenu, nezadovoljan statusom rezerve na poziciji desnog beka, raskinuo ugovor, a drugi posle jače trenerove kritike u svlačionici izgubio ulogu alternativnog rešenja u špicu, što je u drugi plan vratilo talentovanog Dušana Vlahovića.

Sudi Ukrajinac
Stadion: Zaglebja u Lubinu. Kapacitet: 16.068 mesta. Sudija: Anatolij Abdula (Ukrajina).
ZAGLEBJE: Polaček, Dabrovski, Čotra (K), Todorovski, Vozniak, Janoška, Rakovski, Kubicki, Papadopulos, LJatek, Guldan. Trener Pjotr Stokovic.
PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Janković, Radović, Mihajlović, Đurđić. Trener Ivan Tomić.

Problemi i pre poletanja
Ekspedicija crno-belih nije krenula put Vroclava oko 11 sati, po redu letenja, već skoro dva sata kasnije. Kašnjenje i logična nervoza ekipe i njene pratnje desili su se zbog administrativne greške, kojom je previđeno dobijanje dozvole za sletanje aviona iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari