Dobio prednost umesto Nikole Jokića pa se srozao u plej-ofu; Džoel Embid najlošiji MVP 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Na neslavan način završila je Filadelfija sa učešćem u plej-ofu NBA lige ove sezone. Jedan od razloga sigurno je i nagli pad u formi Džoela Embida.

Siksersi su dogurali do majstorice u polufinalu Istočne konferencije, međutim, dalje nisu mogli. Jednostavno, Boston Seltiksi ispostavili su se kao bolji tim koji je svo vreme mogao da računa na lidera ekipe, Džejsona Tejtuma (51 poena u majstorici).

Umesto da nošen priznanjem MVP ligaškog dela, bude još bolji u plej-ofu, Džoel Embid nije bio ni nalik centru koji je doigravanje dočekao kao najbolji strelac NBA lige sa 33,1 poenom po utakmici.

Naprotiv, Embid je postao jedini MVP koji nikada nije igrao u finalu konferencije. Takođe, MVP je koji je doživeo najveći pad u proseku poena u odnosu na ligaški deo sezone.

On je u osnovnom delu takmičarske godine beležio 33,1 poen u proseku po meču, a u plej-ofu 23,7, što je pad od 9,4 poena.

Istovremeno, Kameruncu se spočitava i to da je bio najodgovorniji, zajedno sa Džejmsom Hardenom, za poraz u majstorici polufinala Isotčne konferencije.

U sedmom meču sa Boston Seltiksima ubacio je svega 15 poena, šutirajući iz igre loših 5/18. Harden je bio još gori, s obzirom na to d aje ubacio devet poena, uz sedam asistencija.

Uzevši sve u razmatranje, a s obzirom na partije Nikole Jokića u plej-ofu, sve više se stiče utisak da je detaljnije vođeno računa o tome da Srbin ne dobije treće uzastopno priznanje MVP, čime bi postao tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je tako nešto uradio, nego što je argumentovano ta titula dodeljena Kameruncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari