Dobra partija Bogdanovića, ali nedovoljna za loš niz Atlante 1Foto: AP/Carlos Osorio

Houksi nisu imali snage i dovoljno znanja da se trijumfalno vrate iz Klivlenda (128:105).

Atlanta se trenutno nalazi na nizbrdici kada je forma u pitanju. Od poslednjih pet utakmica, protiv Kavsa zabeležila je treći poraz, odnosno peti na poslednjih sedam mečeva.

Houksi su bili ravnopravan takmac u Ohaju, u prvom poluvremenu, međutim u nastavku jednostavni nisu imali rešenja za Donovana Mičela.

Reprezentativac Amerike meč je završio sa 40 datih poena, uz 11 skokova.

Bogdanović je individualno imao još jednu dobru partiju koju je obeležio sa 18 poena, šutirajući za tri poena 4/10.

Time je Srbin potvrdio da se u ofanzivnom smislu nalazi u odličnoj formi. Defanzivno je to već na nekom proseku, međutim na 15,9 poena po utakmici, na prvih 17 mečeva u sezoni, popularni Bogi beleži najbolje partije u svojoj NBA karijeri.

Ipak, ni to nije dovoljno da bi klub iz Džordžije počeo da beleži nešto bolje rezultate. Na skoru 8-9, zauzima tek 10. mesto u Istočnoj konkurenciji.

Majami je poražen od Milvokija (131:123) a Nikola Jović nije dobio priliku da se nametne treneru Eriku Spolstri kao perspektivno rešenje na mestu niskog krila ili krilnog centra.

Tandem Janis Adetokunpo-Demijan Lilard bio je nezaustavljiv. Reprezentativac Grčke okočnčao je utakmicu sa 33 poena i 11 skokova, dok je pridošlica iz Portlanda ubacila poen manje.

Derbi uvodnog dela sezone odigrane je u Minesoti gde su se sastali prvoplasirani Vulvsi u Zapadnoj konferenciji i trećeplasirana Oklahoma.

Nažalost, Vasilije Micić ponovo nije ulazio u igru u sastavu Tandera, a najbolji u trijumfu Minesote bio je Karsten Edvards (21p). Vulvsi su pobedili (106:103) međutim meč je lako mogao da se završi produžecima da je kojim šutem Šej Gildžijus Aleksander (32p) realizovao šut težine dodatnih pet minuta.

Toronto, našeg Darka Rajakovića, pretrpeo je novi poraz u sezoni. Na gostovanju Bruklinu izgubio je od Netsa (115:103) jer nije imao rešenja za kolektivnu igru domaćina.

Čak petorica njih imali su dvocifreni košgeterski učinak, a predovdio ih je Spenser Dinvidi sa 23 poena, devet skokova i osam asistencija. U poraženom timu sa po 17 poena najefikasiniji su bili Barns i Siakam. Reptorsi su 11. na Istoku sa skorom 8-10.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari