Dobromir Karamarinov ostaje na čelu Evropske atletike 1Foto: Shutterstock/UzFoto

Na Kongresu Evropske atletike u Beogradu danas je odlučeno da će aktuelni predsednik Dobromir Karamarinov ostati na čelu Evropske atletike i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Kako je saopšteno, Kongres Evropske atletike od 21. do 23. aprila je izborni za pozicije predsednika, potpredsednika i 13 članova Saveta za četvorogodišnji mandat.

Na Kongresu učestvuju predstavnici 49 federacija.

Prethodni kongres održan je 2021. godine i od tada je funkciju predsednika Evropske atletike obavljao Bugarin Dobromir Karamarinov, koji je do tada bio predsednik Balkanske atletike.

Za 13 mesta u Savetu u konkurenciji je bilo 26 kandidata, među kojima je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, koji je u prethodnom mandatu postao prvi član Saveta ikada iz Srbije, zadržao tu poziciju.

Najviše priznanje koju dodeljuje Evropska atletika – Povelja za zasluge za razvoj evropske atletike ove godine pripala je novinaru Sportskog žurnala Dragoslavu Višnjiću.

Od kako je ustanovljena 1995, svega 35 osoba je dobilo tu prestižnu nagradu, a ove godine je prvi put dobija neko iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari