Dokmanac: Nadamo se dobrim rezultatima na EP u rvanju 1Foto: Starsport (Ilustracija)

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac rekao je danas da je selekcija odradila sve što je bilo planirano na pripremama u Poreču, kao i da se nada dobrim rezultatima na dva evropska prvenstva.

„U Poreču se okupilo 25 reprezentacija i oko 150 rvača. Nikada ranije nismo imali toliko sparinga i u tako jakoj konkurenciji. Praktično je cela rvačka Evropa bila u Hrvatskoj. Mnogo vrhunskih rvača je bilo na jednom mestu tako da smo sve to iskoristili na najbolji mogući način. Odradili smo sve ono što je planirano u ovoj fazi priprema za ova dva evropska prvenstva i mislim da možemo da se nadamo dobrim rezultatima“, rekao je Dokmanac, preneo je Rvački savez Srbije.

Srpski rvači spremaju se za Evropsko prvenstvo do 23 godine u Plovdivu (od 7. do 11. marta), a seniorsko EP se održava u Budimpešti od 28. marta do 3. aprila.

Na pripremama je učestvovalo 12 srpskih rvača: Zurab Datunašvili, Viktor i Mate Nemeš, Sebastijan Nađ, Aleksa Erski, Branko Kovačević, Aleksa Ilić, Mario Vuković, Igor Gavrilović, Žarko Dickov, Sebastijan Kolompar i Aleksandar Simović.

Dokmanac je dodao da bi rvači na predstojećem EP do 23 godine trebalo da produže kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

„Mislim da možemo da osvojimo tri odličja. Najozbiljniji kandidati su Kovačević, prošlogodišnji bronzani sa prvenstva sveta do 23 godine, kao i Vuković i Ilić“, rekao je on.

Rvači u sredu putuju u Bugarsku, gde ih očekuje učešće na turniru Nikola Petrov u Sofiji.

„Raspored je prilično zgusnut. Velike obaveze i napori nas očekuju sve do septembra. Program je žestok, ali to je vrhunski sport koji zahteva veliko odricanje. Po završetku učešća na tom turniru naši rvači do 23 godine idu u Plovdiv na šampionat Evrope, a seniori će svoje završne pripreme pred šampionat evrope u Mađarskoj odraditi u Zrenjaninu“, istakao je on.

Dokmanac je dodao da je započet ambiciozan projekat, koji se sprovodi u Vojvođanskoj rvačkoj akademiji.

„Okupili smo 40 najtalentovanijih rvača od 15 do 20 godina, među kojima je 15 devojaka i 25 momaka. Plan je da se sa njima veoma ozbiljno radi u narednom periodu. Obavljena su prva testiranja, a želja nam je da ih okupljamo svakog meseca i detaljno pratimo njihov rad i razvoj“ zaključio je Dokmanac.

Beograd će ove godine biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju, koje se održava od 10. do 18. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari