Donaruma: Namerno potencirate moje greške 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbalska reprezentacija Italije prolazi kroz težak period. Nakon velikog neuspeha neplasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru, ni početak u ovosezonskom izdanju Lige nacija nije ništa bolji, što potvrđuje i debakl od Nemačke u utorak uveče (5:2).

Prvi put od 1957. i meča sa Jugoslavijom, Italija je na jednoj utakmici primila pet golova.

Istine radi, selektor Roberto Manćini odlučio je das tokom Lige naicja podmladi selekciju, međutim to ne mođe biti opravdanje za lošu igru u Menhengladbahu.

Naročito loša, bila je poslednja linija Azura u kojoj je najporozniji bio Alesandro Bastoni, štoper Intera.

Iako je Điđi Donaruma ocenjen kao jedan od boljih pojedinaca, uprkos tome što je primio pet komada, javnost mu spočitava kiks kojim je poklonio peti gol Nemcima: dobio je povratnu loptu od saigrača, previše oklevao, pa panično reagovao na presing Tima Vernera koji ga je par sekundi kasnije i savladao.

Kapiten reprezentacije Italije, obratio se posle meča javnosti, a novinari su momenat iskoristili za konstataciju da u poslednje vreme pokazuje veliku nesigurnost sa loptom u nogama.

Aludirali su i na kiks protiv Real Madrida ove sezone u Ligi šampiona, posle kojeg je Kraljevskom klubu olakšan način da nadoknade zaostatak iz prve utakmice i plasiraju se u četvrtfinale najelitnijeg takmičenja (kasnije su ga i osvojili po 14. put u klupskoj istoriji).

„Kada mi se ovo desilo ranije? Kada sam bio fauliran protiv Real Madrida? Ako želimo da izazovemo kontroverzu oko ovih stvari, u redu, tu sam da razgovaram u ime tima. Ukoliko želite da okrivite mene, u redu, prihvatiću krivicu. Ja sam kapiten i nastaviću da hodam uzdignute glave. Mislim da svi vi s namerom potencirate ove greške“, brecnuo se golman Pari Sen Žermena.

Donaruma je, pak, priznao da je mogao bolje da odigra i pametnije promisli pre upućenog pasa kojim je kumovao za peti gol „pancera“.

„Svi smo pravili greške. Mogao sam bolje da se izborim sa situacijom na 4:0, da ispucam loptu, ali ljudi uče iz grešaka i tako rastu. Sada nam ostaje da se odmorimo i izađemo mnogo jači iz ovoga“, samokritičan je kapiten reprezentacije Italije.

Jasno je i 23-godišnjem golmanu da je nastup u Menhengladbahu bio za svaku kritiku i da proces podmlađivanja reprezentaicje neće biti brz i bezbolan.

„Besni smo. Nema opravdanja za ovo i zato moramo da se vratimo i da pokažemo da ovo  nismo bili mi. Sve nam je nedostajalo. Bilo je i malo umora zbog četiri utakmice u 15 dana nakon završetka sezone, ali ne tražimo alibije. Sada ćemo pogledati jedni druge u oči i sve analizirati. Razočarni smo i zbog navijača, zbog onoga čemu su prisustvovali večeras. Imali smo par prilika, ali to nije dovoljno“, zaključio je Donaruma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari