Donji dom "licem u lice" 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Sa izuzetkom meča šampionske Crvene zvezde sa Javorom i susreta poslednjeg osvajača Kup takmičenja – Vojvodine sa Zlatiborom, nedeljnu turu utakmica 12. kola fudbalske Superlige obeležiće dueli kandidata za ispadanje iz najvišeg ranga takmičenja u Srbiji, dok će bolje rangirani timovi na teren u ponedeljak.

I ne samo to, većina ekipa iz opasne zone udariće jedna na drugu.

Tako će Bačka probati da odskoči sa 17. mesta za šta će joj biti potrebna pobeda protiv bolje rangirane Inđije (15).

Lako za reći, a videćemo koliko teško za ostvariti, obzirom da ima samo jedan trijumf od početka prvenstva (protiv Voždovca), a u ovaj klinč ulazi posle očekivane eliminacije od Partizana na otvaranju Kupa.

Gosti su češće slavili (4), poslednji put su to učinili prošlog vikenda kada je savladan Zlatibor, ali ih izgubljeni susreti (7) drže u društvu najugroženijih superligaša.

Rad na 16. poziciji sa još tanjim učinkom od svog protivnika Novog Pazara, na 14. poziciji.

Na silu i mimo svake logike ugurani osvajač 10. mesta u minuloj sezoni Prve lige upeva da bude iznad „crte“ u aktuelnoj SLS, mada je rezultatska katastrofa protiv TSC-a u prošlonedeljnoj rundi (0:7) unela nemir u svlačionicu kluba iz grada na dve reke.

Šta tek reći za Mačvu, koja je zaslužila samo pet od moguća 33 boda i nalazi se u seriji od četiri meča s „nulom“, osim da joj već u oktobru gori pod nogama.

Ovog puta bi moglo da joj ide na ruku samo to što joj u goste stiže nekadašnja pretnja (i) večitim rivalima Zvezdi i Partizanu, a sada malo manje gori Napredak.

S jednim bodom više i jednim porazom manje, Kruševljani su 18. u SLS, a prošlonedeljni remi sa niškim Radničkim je samo na kratko pomerio oblake nad Bagdalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari