Doskorašnji košarkaš Panatinaikosa potvrdio da se klub nalazi u haosu: Ako Ataman reši probleme, skidam kapu 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Duži niz godina Panatinaikos nikako ne uspeva da stabilizuje okolnosti u klubu i napravi sistem. PAO je rešio da od naredne sezone ukaže povrenje Erginu Atamanu, nadajući se da slična dostignuća iz Efesa može da postigne i u Atini.

Ne samo Dejan Radonjić prošle sezone, već brojni dokazani stručnjaci poput Ćavija Paskvala, Duška Ivanovića, Rika Pitina… u prethodnim godinama nisu uspevali da stabilizuju okolnosti u evropskom velikanu.

Praktično od odlaska Željka Obradovića 2012. Panatinaikos se nalazi u velikim kadrovskim, rezultatskim ali i problemima koji se odnose na sam ambijent u klubu.

Dejan Radonjić je prošle sezone to iskusio vodeći ekipu koja je bila među najlošijima u Evroligi. Na njegov rad su se žalili igrači poput Marijusa Grigonisa, dok je klub sklapao ekipu tokom sezone, dovodeći brojne košarkaše određene reputacije ali sumnjivih sposobnosti da postanu integralni deo kolektiva.

Nakon odlaska crnogorskog sturčnjaka, PAO je rešio da napravi korentine promene.

Sani Bećirović, nekadašnji košarkaš Panatinaikosa, postao je sportski direktor, a za trenera je postavljen Ergin Ataman.

Njegova osnovna referenca – dve Evrolige u poslednje tri sezone, motivisala je gazdu kluba Dimitrisa Janakopulosa da ga angažuje i omogući mu finansijska sredstva da temeljno rekonstruiše ekipu.

Već su stigli Kostas Adetokounbo, Dimitris Moraitis, Luka Vildoza i Matijas Lesor dok su klub napusitli Paris Li i Nejt Volters, a odluku o odlasku iz Atine doneli su i Derik Vilijams, odnosno Arturas Gudaitis.

Atamanu se nije ostvarila želja da dovede i Kevina Pantera uprkos tome što mu je nuđen izvanredan ugovor od 4,5 miliona evra za dve sezone.

Da li će PAO uspeti u nameri da popravi „krvnu sliku“ pokazaće vreme, međutim, Derik Vilijams nije optimističan po tom pitanju.

– Reći ću samo, toliko je problema koje ni Ataman ne može da sredi, iako je jedan od najboljih. Ako uspe, skidam kapu – tvrdi nekada drugi pik na NBA draftu.

Vilijams, bio je među najboljim igračima Zelenih minule sezone sa prosekom od 12,4 poena i 3,9 skokova u Evroligi, ali nije preživeo Atamanovu rekonstrukciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari