Doviciozo iznenadio na Muđelu 1Foto: EPA/ LUCA ZENNARO

Italijanski motorciklista Andrea Doviciozo trijumfovao je na VN Italije u Muđelu i tako došao do svoje treće pobede u karijeri, a prve ove sezone, dok su iza njega kroz cilj prošli Maverik Vinjales i Danilo Petrući.

Iako je startovao sa treće pozicije, došao je pomalo do neočekivanog trijumfa, budući da se jutros na zagrevanju nije najbolje osećao i da je vozio pod injekcijama, a i zbog toga što se u Muđelu očekivala pobeda onog znatno poznatijeg Italijana, Valentina Rosija.

Ipak, Rosi je zauzeo četvrto mesto, iako je startovao odlično i poveo posle prve krivine, ali se tokom trke videlo da nema tempo koji bi mu doneo trijumf, ili makar podijum. Završio je sa popriličnim zaostatkom za najboljima, ali je Italijane na podijumu pored Dovicioza predstavljao i Danilo Petrući, momak koji je startovao sa devete pozicije i koji uopšte nije bio u užem krugu favorita na današnjoj trci. Odvezao je trku kao iz snova, dugo je bio i drugi iza Dovicioza, ali je iskustvo i kvalitet Vinjalesa na kraju presudilo, da ga dva kruga pre kraja obiđe u borbi za drugo mesto.

Svakako, ovo je trka i rezultat karijere za oba domaća vozača na podijumu, a pogotovo je stranice istorije ispisao Andrea Doviciozo, budući da je prvi Italijan koji je u italijanskoj ekipi slavio na domaćoj, italijanskoj, stazi i teško da će takav podvig biti skoro ponovljen.

Od ostalih vozača treba izdvojiti sjajnog Hektora Barberu koji je zauzeo peto mesto ispred Marka Markeza, kao i Danija Pedrosu i Kala Kračla koji nisu završili trku zbog incidenta i sudara u poslednjem krugu.

Naredna trka vozi se za već nedelju dana na Katalunji u Barseloni, a u generalnom plasmanu vozača prvi je Maverik Vinjales sa čak 26 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Andreu Dovicioza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari