Draganu Antiću „Recku“ 15 meseci zabrane rada u fudbalu i 600 hiljada dinara kazne 1Foto: Youtube

Na popodnevnoj sednici Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izrekla je predsedniku i treneru Dinama Draganu Antiću „Recku“ kaznu od 15 meseci zabrane rada u fudbalu, zbog svih ispada koje je učinio u prethodnih petnaest kola prvenstva.

Klub je odlukom FSS uslovno kažnjen oduzimanjem tri boda ukoliko se ponovi incident sa povlačenjem ekipe u narednih godinu dana“, potvrđeno je večeras dopisniku Danasa u Vranju iz FSS.

Antić je kažnjen zbog dva pokušaja povlačenja ekipe sa terena, najpre protiv Napredka, a potom i konkretno protiv Radnika iz Surdulice, vredjanja sudija, zbog čega je prethodno kažnjen sa 100.000 dinara.

Zbog vredjanja, sudija i više disciplinskih prekršaja uključujući i javne izajve protiv sudija, čelnika FSS, FS RIS, FK Radnik, čelnika tog kluba iz Surdulice, kao i protiv gradskih funkcionera, novinara, Dragan Antić „Recko“ dobio je kaznu od 15 meseci zabrane rada u fudbalu, što podrazumeva „potpuno odsustvo iz rada FK Dinamo, pojavljivanje na utakmicama, kao i na tribinama na domaćem i gostujućem terenu gde nastupa ekipa iz Vranja“.

Zbog ovakvog ponašanja predsednika i trenera FK Dinamo će morati u kasu FSS da uplati i 600.000 dinara, na ime kazne, potrdjeno je Danasu iz FSS, uz ocenu da „je klub iz Vranja dobro prošao jer je zbog incidentnog ponašanja Dragana Antića bilo i inicijativa da Vranjanci budu izbačeni iz Super lige i vraćeni u niži rang“.

Uovakvoj situaciji, a nakon saznanja da se Antić, nalazi na putu van zemlje, a pošto je on i predsednik kluba neizvesno je da li će u medjuvremenu, bilo ko iz „njegovog tima“ sazvati vanrednu sednicu Upravnog odbora i ztaražiti njegovu smenu. Potpuno je neizvesno i ko će predvoditi tim sa trenerske klupe u prestojećem subotnjem meču kada Dinamo u Surdulici dočekuje Crvenu Zvezdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari