Druga mladost Olivere Jevtić 1Foto: STARSPORT

Legendarna srpske atletike Olivera Jevtić slavila je u ženskoj konkurenciji na Beogradskom maratonu u vremenu od dva časa i 38 minuta i 59 sekundi i to joj je bio treći trijumf u karijeri u glavnom gradu Srbije.

Drugo i treće mesto takođe su osvojile domaće takmičarke – Teodora Simović (2:41,45) i Nataša Ćulafić (3:02,40). U muškoj konkurenciji pobedio je Kenijac Stiven Kipngetič Katam sa vremenom dva sata, 21 minut i 11 sekundi. Srpski predstavnik Darko Živanović završio je na drugoj poziciji, dok je treći bio Kenijac Kenedi Kipruto Majo.

Olivera Jevtić nije krila zadovoljstvo zbog pobede.

„Presrećna sam što ovoliko trajem. Ovo mi je treća pobeda, a bilo je zaista teško. Malo sam se zaletela, brzo smo prošli polumaraton i to me je nateralo da trčim mnogo brže nego što sam planirala. Hvala divnoj publici koja me je sve vreme nosila i bodrila“, rekla je posle trke.

Ona je dodala i da joj je ovo najdraža pobeda.

„Posle dve godine od odustajanja od maratona, ovo je pravi povratak. Nisam se nešto posebno spremala za maraton, nego za kraće deonice, da bih se što pre spremila. Vetar nas je mnogo ometao, inače bi vreme bilo mnogo bolje. Staza je odlična, mnogo zanimljivija nego prošle godine“, rekla je 39-godišnja atletičarka.

Stiven Kipngetič Katam takođe je bio prezadovoljan.

„Srećan sam što sam pobedio, ponovo ću doći u Beograd, baš mi se sviđa grad. Bilo je hladno, ali su nas ljudi na ulicama podržavali. Zadovoljan sam rezultatom i uživao sam u trci „, rekao je Katam.
Pobednici polumaratonske trke bili su Makedonac Dario Ivanovski i Crnogorka Slađana Perunović. Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčalo je oko 20.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari