Druga pobeda Srbije na Evrobasketu: "Orlovi" savladali Čehe rezultatom 81:68 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Košarkaši Srbije pobedili su danas u Pragu selekciju Češke sa 81:68 (20:15, 23:10, 17:24, 21:19), u drugom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu.

Srbiju su do pobede predvodili Nikola Jokić sa 18 poena i 11 skokova i Vasilije Micić sa 13 poena i šest skokova. Vanja Marinković je zabeležio 11, a Nikola Kalinić je postigao 10 poena.

Najefikasniji kod Češke bili su Vojteh Hruban i Vit Krejči sa po 13 i Martin Petreka sa 11 poena.

Srbija je dobrom igrom u odbrani stigla do ubedljive prednosti na kraju prvog poluvremena. Naša selekcija je za šest minuta druge četvrtine primila samo dva poena, i serijom od 15:0 stigla do maksimalnih 22 poena prednosti.

Češka je dosta bolje zaigrala u nastavku, i dobrom igrom u napadu uspela je da prepolovi prednost Srbije. U poslednjoj deonici „Orlovi“ su uspeli da zaustave nalet Češke i u izjednačenoj igri stignu do sigurne pobede.

Posle dva odigrana kola, Srbija je zabeležila dve pobede, dok je Češka upisala dva poraza.

U narednom kolu Srbija će igrati protiv Finske, dok će se Češka sastati sa Holandijom.

Reprezentacija Srbije je u prvom kolu ubedljivo savladala Holandiju rezultatom 100:76.

U narednom kolu Srbija igra protiv Finske koja je u prvom kolu izgubila posle produžetka izgubila od Izraela rezultatom 89:87 ali danas je uspela da savlada Poljsku sa 89:59.

Od 10. septembra počinje nokaut faza takmičenja, a ukoliko bi bila prva u svoj grupi, Srbija bi 11. septembra igrala protiv četvrtoplasirane ekipe iz C grupe u kojoj se nalaze Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

Ukoliko prebrodi tu prepreku Srbija bi mogla 14. septembra da igra u četvrtfinalu protiv drugoplasirane ekipe iz A grupe (Španija, Crna Gora, Turska, Gruzija, Belgija i Bugarska) i trrećeplasirane ekipe iz B grupe (Francuska, Litvanija, Slovenija, Nemačka, Mađarska, Bosna i Hercegovina) koje će dati jedan par osmine finala.

Polufinale je na programu 16. septembra, a finale dva dana kasnije.

Raspored Srbije u grupi D do kraja prve faze takmičenja

5. septembar

Srbija – Finska 21:00h, prenos RTS

6. septembar

Izrael – Srbija 21:00h, prenos RTS

8. septembar

Srbija – Poljska 21:00h, prenos RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari