Svetislav Pešić oduševljen podrškom navijača: Možda da kvalifikacije igramo u Pragu 1foto:fibabasketball

Delovao je raspoloženo Svetislav Pešić, selektor Srbije, nakon pobede njegovih izabranika nad Holandijom na startu Evropskog prvenstva – 100:76.

Vladimir Lučić i saigrači neće imati vremena za adekvatan odmor. Već sutra od 17.30 nameriće se na domaćina Češku.

Selektor Pešić je stava da je način na koji je odigran meč sa Holandijom u skladu sa njegovim očekivanjima.

„Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali od našeg rivala, sa dodatnom energijom, motivacijom, bez pritiska. Dobro su šutirali trojke, ne mogu da kažem da smo loše igrali odbranu iako uvek možemo bolje. Svi ovde u pres sali i našem timu moramo da budemo svesni da je ovo Evropsko prvenstvo i da će svaka utakmica biti teža. Svi će želeti da se takmiče protiv nas, da nas pobede. Mi smo i dalje u procesu unapređenja igre, to će nam biti cilj“, jasan je selektor Srbije.

Već sutra, Srbija će se nameriti na Čehe koji su na startu prvenstva poraženi od Poljske. Bez povređenog Satoranskog, domaćin šampionata deluje poprilično ranjivo.

„Biće drugačija utakmica od večerašnje. Protiv Poljske su morali da pobede i bili su pod velikim pritiskom, što nisu. U subotu imaće želju da nas pobede u punoj dvorani, pokušaće da reaguju i mi smo svesni toga. Moraćemo da odigramo utakmicu bar na večerašnjem nivou kako bismo pobedili Češku. Biće Česi jako motivisani, bez pritiska, ova utakmica pripremila nas je za narednu“, oprezan je selektor Svetislav Pešić.

Oduševljen je bio šef struke Srbije podrškom navijača u Pragu.

„Najviše sam bio impresioniran našom publikom. Moram da kažem da, za ovo vreme što smo igrali kvalifikacije, smo možda morali da dođemo ovde u Prag da bismo dobili ovakvu podršku jer istu nismo imali sve do utakmice sa Grčkom. Svi igrači su pokazali maksimalnu ozbiljnost, želju da odigraju dobru utakmicu protiv večerašnjeg rivala. Važno je da smo ispoštovali dogovor, da smo pokazali neke nove stvari, sisteme. Sada treba samo da dižemo ritam i formu.“

Na kraju izlaganja, Pešić je naveo da je zadovoljan kako je Dušan Ristić odmenio odsutnog Nikolu Milutinova, koji bi uskoro trebalo da doputuje u Prag i priključi se saigračima.

„Milutinov je veoma bitan igrač u našoj rotaciji. Ristić je pokazao zašto je ovde, on je iskusan, ima internacionalno iskustvo. Malo je bio stegnut na početku jer nije igrao neko vreme, ali smo znali šta možemo da očekujemo od njega što je kasnije pokazao. Ovo je prvenstvo koje dugo traje, želimo da svaki igrač dobije svoju šansu da se priključi ekipi, mi ćemo na tome da insistiramo. Nadamo se da i da će povrede da nas zaobiđu.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari